Акне при възрастни: как да се справите по-добре с него?

AD_ACNE_WOMAN-LOOKING-IN-MIRROR_LARGE_2021
Съдържание

Акне при възрастни: как да се справите по-добре с него?

Смятани за проблем на кожата в тийнейджърска възраст, несъвършенствата могат да се появят и на възраст 20+ години. Тази късна проява, независимо дали сте се сблъсквали с акнето преди или не, може да бъде трудна за преодоляване във възраст, в която не се очаква.
Щом се навършат двадесет години, несигурността на тийнейджърските години (и хормоните) най-накрая сякаш остава в миналото. След това навлизате в активния свят на работещите възрастни, за да се превърнете в уверена жена, която се чувства добре в кожата си. Но един ден, кожата ви се сблъсква с проблем, който при по-внимателно вглеждане в огледалото ви кара да настръхнете: пъпки. По бузите, брадичката, челюстта и шията, предразположената към акне кожа на жените се характеризира със смесица от черни точки, червени пъпки и микрокисти. Освен това, тези несъвършенства имат склонност към повече остатъчни следи върху кожата, тъй като с годините тя има по-малък капацитет да се възстановява.
 
Белите пъпки, известни като пустули, също могат да се превърнат в грозни следи, ако не спрете да ги разчопляте. Малките белези могат да предизвикат безпокойство и дискомфорт в по-голяма или по-малка степен при някои хора. Не сте сами: почти всяка четвърта жена е засегната от това състояние на кожата.

Акне: говорете за него с хора, на които имате доверие

Първа точка: задълбочете се, за да намерите подходящите решения.
Може да се обърнете към фармацевт или лекар, за да се запознаете с техните експертни познания, но също така и към семейството или приятелите, някои от които ще могат да ви успокоят, защото вече са преминали през това изпитание.
Трябва да знаете, че подходящите продукти за хигиена и грижа може да са достатъчни за облекчаване на преходна проява на несъвършенства, но ако проблемът продължава, не се колебайте да си запишете час директно при дерматолог, който ще може да ви предпише подходяща терапия.

Не пропускайте сутрешния и вечерен ритуал

Не обвинявайте кожата си! За да разкрие пълната си красота, тя трябва да бъде поглезена. Веднага щом се появят първите пъпки, не пропускайте и обърнете специално внимание на ритуала за почистване, за да не усилите всички ваши тревоги.
Почиствайте кожата си всеки ден със специално разработено за кожа, склонна към акне, нежно решение, и което е по-малко раздразващо от сапуна, за да се отървете от замърсяванията, които запушват порите и пречат на кожата да диша. Завършете с перфектна грижа срещу несъвършенства, специално разработена за жени с кожа, склонна към акне. Некомедоногенна,тя спомага за намаляване на остатъчните следи и осигурява добра основа за грим.

Акнеична кожа, лек грим

А защо да не използвате малки трикове като грима, за да прикриете малките си несъвършенства? Бъдете внимателни обаче. Козметиката трябва да се подбира старателно и задължително да е некомедоногенна. Ако имате кожа, склонна към акне, е по-добре да използвате немазен, матиращ тониран хидратиращ крем, например BB крем, отколкото фон дьо тен в комбинация с пудра, която допълнително ще запуши порите ви. Отделете време да разгледате в аптеките марките, които предлагат специфични продукти.
 Вечер не забравяйте да премахнете грима от кожата си с най-голямо внимание! Погрижете се и за козметичните си инструменти: четки, гъбички и др. Почиствайте ги веднъж седмично, за да предотвратите натрупването на много бактерии. Кожата ви ще ви се отблагодари по свой собствен начин, като накара малките пъпки, които за известно време са съсипвали живота ви, да изчезнат.

Адаптираните грижи

Флуид срещу несъвършенства за лице срещу остатъчни следи

PHYS-AC PHYS-AC PERFECT

Флуид срещу несъвършенства за лице срещу остатъчни следи

Изглажда - Намалява несъвършенствата - Предпазва от появата на белези

Почистваща мицеларна вода

PHYS-AC

Почистваща мицеларна вода

Премахва грима - Почиства - Балансира - Стяга порите - Премахва грим и замърсявания

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Допълнителна информация 

Други съвети за кожа, склонна към акне
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Овес Rhealba® : уникален в света.

Овес Rhealba®, нашето съкровище, култивирано чрез биологично земеделие, е растителната активна съставка с ребалансиращи, успокояващи и възстановяващи дерматологични свойства, вложен във всички наши продукти.

ОВЕС RHEALBA®

Обратно към началото