Формули/съставки

Формули/съставки

Състав, съставки, ние сме напълно прозрачни с вас

В нашите формули, всички съставки, които сме подбрали са необходими Дерматологично разработеният козметичен продукт трябва да отговаря на нуждите на Вашата кожа. В това отношение, той съдържа една или повече активни съставки и помощни вещества, внимателно подбрани заради тяхната ефикасност или роля в третирането на даден симптом.
Комбинацията от тези съставки гарантира:
- Приятна текстура, така че потребителят да иска да я използва или да се придържа към програмата си за грижа за кожата.
- Стабилна формула, която гарантира ефикасност във времето.
- Правилно съхранение от момента на производство до изтичане на срока на годност, през целия период на употреба.
- Всичко това се постига чрез осигуряване на добра толерантност на продукта при третиране на специфични кожни състояния.
Нашите формули се отличават с перфектен баланс на внимателно подбрани съставки, като всяка от тях има съществена роля.

Минералните масла са суровини, съставени само от
въглеродни и водородни молекули. Използват се в козметичната, фармацевтичната и хранително-вкусовата промишленост (като агенти за покрития и херметични опаковки). Основното им качество е да остават на повърхността на кожата, като създават защитен филм, без да проникват в кожните слоеве. Хидратирайки, те омекотяват сухата кожа, като същевременно я предпазват от раздразнение от фактори на околната среда. Перфектно стабилни, те са ефективни във времето.
Всички наши формули, съдържащи минерални масла, отговарят на строгите стандарти на козметичните разпоредби и гарантират високо ниво на чистота в съответствие с фармацевтичните стандарти. Изискваме от нашите доставчици суровини, които са произведени в съответствие със стандартите на Европейската фармакопея. И накрая, ние самите контролираме качеството.
Безрисковият характер на тези масла е потвърден от Германския федерален институт за оценка на риска (BfR). Те са напълно безопасни за здравето на потребителите и са известни с отличната си толерантност, както и със защитните, и хидратиращите си свойства.


Парабените са естествено срещащи се консерванти, които се съдържат и в плодовете, и зеленчуците (ягоди, моркови, лук). Съществуват различни видове парабени, които от дълго време се използват в козметичните продукти, за да предотвратят развитието на лоши бактерии и гъбички. Само четири се използват в козметиката: МЕТИЛПАРАБЕН, ЕТИЛПАРАБЕН, ПРОПИЛПАРАБЕН и БУТИЛПАРАБЕН. Във формулата, всяка форма на парабена се използва в оптимална концентрация, за да се осигури добра защита срещу микроби, като разбира се, е безопасна за потребителя.
Разполагаме с изчерпателни токсикологични данни, които се актуализират заедно с научните постижения в областта на химичните оценки.
Отличните ни познания за тези вещества ни позволяват да ги използваме безопасно. В отговор на опасенията на нашите потребители обаче, ние ги премахваме, когато правим реформулиране на продуктите.

Пропилен гликолът е съставка, която се използва като овлажнител. Той има емолиентни свойства, които придават на продукта хидратиращо действие. Може да се използва и като разтворител, или като средство за контрол на вискозитета (придава на формулите оптимална текстура и устойчивост).

Ако дадена съставка е включена във формулата на продукта в нанометрична форма, то пояснението [nano] е посочено след името й в списъка на съставките на опаковката. Наночастиците се използват широко в хранително-вкусовата и козметичната промишленост. Например, те се използват в слънцезащитните продукти от близо 20 години. Всъщност нанометричната форма на дадена съставка гарантира, че фотозащитната активна съставка се разпростира добре и че крайният продукт е по-ефективен. Безопасността на наночастиците е потвърдена от европейските и международните здравни органи, които са въвели строги програми за тестване, необходими преди да се разреши тяхната употреба. Проучванията показват, че частиците, включени във формулата, по-скоро образуват групи с размер 100 nm, които не преминават през кожната бариера. Ние също така сме тествали нашите продукти, за да докажем, че наночастиците не проникват през кожата.

Искате продуктите Ви да бъдат ефективни и безопасни, докато ги използвате. Ето защо обикновено се налага да добавяме консерванти към формулите, за да предотвратим тяхното замърсяване и следователно влошаването на качеството им. Благодарение на тези консерванти можем да гарантираме трайността и срока на годност на нашите продукти.

За хората със свръхчувствителна или нетолерантна кожа, които желаят козметика без абсолютни никакви консерванти, Стерилната Козметика, разработена от Групата Pierre Fabre, към която принадлежим, е уникална алтернатива и първа в света. Това са формули, чийто производствен процес елиминира нуждата от влагане на консерванти, благодарение на изключителна и напълно херметична система на затваряне.

Нашата нова серия за лице BIOLOGY е БИО сертифицирана от ECOCERT, разработена с 99% до 100% съставки с натурален произход. Всички останали наши продукти са формулирани със средно 87% съставки от натурален произход и до 100% за нашия DERMALIBOUR+ CICA Възстановяващ* крем. Всички наши активни съставки са с етичен и устойчив произход. Всички наши продукти съдържат нашата ценна растителна активна съставка - Овес Rhealba®, отглеждан съобразно нормите на биологичното земеделие, с кратка верига на производство в Югозападна на Франция. *повърхностните слоеве на епидермиса

Нашите продукти не съдържат съставки от животински произход. С изключение на следните продукти: Dermalibour+ CICA Възстановяващ стик, НАТУРАЛНА ГРИЖА Стик за устни, PRIMALBA Тоалетно мляко и Нежен крем Cocon, Phys-AC Hydra Крем и DERMALIBOUR+ Barrier Крем, съдържащ пчелен восък с подхранващи и омекотяващи свойства.
Нито един от нашите продукти не е тестван върху животни.

Не, в нашите формули не използваме доказани ендокринни нарушители.
100% от съставките, които използваме в нашите формули, са стриктно анализирани, за да гарантираме напълно безопасни и ефикасни продукти.
И накрая, ние оставаме бдителни и сме готови да вземем предвид всички промени в научните познания и в европейския регламент за козметичните продукти.

Притесненията относно съставките, обект на полемика, са в основата на нашия интерес за безопасна грижа.
Непрекъснато усъвършенстваме формулите си, за да изключим съставките, които Ви притесняват.
Може да Ви се струва, че формулите ни не се променят достатъчно бързо, но имайте предвид, че промяната на съставка или модифицирането на формула може да отнеме време, защото трябва да гарантираме, че новата формула е толкова ефикасна и безопасна, колкото предишната, а това изисква многобройни проучвания.

В козметичните продукти, силиконите (ЦИКЛОПЕНТАСИЛОКСАН, ДИМЕТИКОН, ЦИКЛОМЕТИКОН и др.) имат отлични свойства от гледна точка сетивност: те подобряват усещането (плъзгане при нанасяне, гладко усещане) и завършека (с усещане за пудра, по-сух, матиращ). Това по-специално помага да се гарантира, че хората ще продължат да използват даден продукт в дългосрочен план.
Международните регулаторни органи, включително Научният комитет по безопасност на потребителите (SCCS), считат силиконите за безопасни съставки. Те са химически инертни материали, понасят се добре от кожата, не са комедоногенни, не дразнят и не предизвикват алергии.

Непрекъснато работим върху натуралността на нашите продукти.
Продуктите A-DERMA съдържат средно 87% съставки с натурален произход и до 100% за нашия DERMALIBOUR+ CICA крем, например.
Всички наши продукти са разработени с Овес Rhealba®, който се отглежда по нормите на биологичното земеделие, с кратка верига на производство, в Югозападна Франция.

Лични данни

Лични данни

Събираме Вашата лична информация за конкретна цел (например за конкурси, програми за лоялност, информация и т.н.). По принцип, ние не ги съхраняваме, след като тази цел е постигната. Освен ако не възразите, ще гисъхраняваме в продължение на три години за целите на директния маркетинг.
Понякога ни се налага да ги архивираме за по-дълъг период от време, за да изпълним законовите си задължения (например
козметовижиланс, отдел по качеството и т.н.). Във всички случаи, когато вече не се нуждаем от Вашите лични данни, ние гарантираме, че те са напълно унищожени или анонимизирани. Научете повече за нашата Политика за поверителност.

Околна среда/еко-концепция

Околна среда/еко-концепция

От избора на биологично земеделие за отглеждането на нашия Овес Rhealba® до подхода за еко-дизайн на продуктите ни - ние се ангажираме да предприемаме действия и да създаваме добродетелни партньорства, за да намалим въздействието си върху природата и биоразнообразието.

Използваме екологично отговорни филтри: в рамките на нашия подход към екологичната отговорност, ние сме оценили филтрите ни в независими лаборатории, които са показали, че вложени в слънцезащитните продукти PROTECT не оказват влияние върху представителни организми във водната екосистема, особено върху коралите.

Нашият завод за производство на продукти, разположен в Суал, в региона Тарн, оползотворява 99% от отпадъците си чрез партньорства с местни компании.
Освен това, в него се използва 80% възобновяема енергия, включително остатъци от нашия Овес Rhealba®, познати като кюспе, които се използват за захранване на котел на биомаса за осигуряване на топла вода и отопление.
A-DERMA също така е установила 20-годишно партньорство с CLIMAT LOCAL, местна компания, която възнамерява да се бори с глобалното затопляне чрез засаждане на жив плет.
Живите плетове поглъщат емисиите на парникови газове, те са също така убежище за биологичното разнообразие, борят се с ерозията на почвата, отвеждат дъждовната вода и защитават съседните култури, действайки като ветрозащитни пояси.
От 2014 г. насам, са засадени повече от 6 км жив плет, който се използва за компенсиране на еквивалента на 595 двупосочни пътувания със самолет от Париж до Ню Йорк.

A-DERMA, бранд на Групата Pierre Fabre, оцени своя подход за корпоративна социална отговорност (CSR) в съответствие със стандарта ISO 26000 и получи ниво Excellence на Ecocert 26000.

От семената на Овес Rhealba® до крайния продукт, продуктите A-DERMA се произвеждат във Франция, на местно ниво и в рамките на кратка верига на производство и доставка, с изключение на продуктите, които се доставят от външни изпълнители, които представляват по-малко от 2% от продуктовото портфолио (DERMALIBOUR+ Възстановяващ стик, НАТУРАЛНА ГРИЖА Стик за устни, EXOMEGA CONTROL Емолиентен спрей).

Стриктно ограничаваме използването на първична и нерециклируема пластмаса: всички наши флакони могат да се рециклират, а тези за продуктите ни за хигиена съдържат до 100% рециклирана пластмаса.
Премахнахме от нашите продукти покриващото пластмасово фолио .
Намалихме пластмасовите капачки на тубите.
Също така работим за внедряване на рециклирана пластмаса в нашите туби. Нашият нов Универсален крем е първият продукт, който се възползва от тази възможност, и съвсем скоро ще бъде последван от други продукти.

Формулите на всички наши продукти за хигиена са биоразградими в съответствие със стандарта OECD 301В, с изключение на формулите на двете блокчета от серията НАТУРАЛНА ГРИЖА: Дерматологичен сапун и Свръхобогатен сапун.

Да, това е близко до сърцето ни и изразява ангажимента ни към хората и природата.
За природата можем да посочим две много важни за нас партньорства:
Едното го създадохме преди 20 години с местната френска компания Climat Local, която се бори с глобалното затопляне чрез засаждане на живи плетове.
Живите плетове поглъщат емисиите на парникови газове, също така са убежище за биологичното разнообразие, борят се с ерозията на почвата, отвеждат дъждовната вода и защитават съседните култури, като действат като ветрозащитни пояси.
От 2014 г. насам, са засадени повече от 6 км жив плет, който се използва за компенсиране на еквивалента на 595 двупосочни пътувания със самолет от Париж до Ню Йорк.
Другото партньорство, е това, което подписахме през 2015 г. с Ligue de Protection des Oiseaux (LPO) [Лига за защита на птиците], което ни позволява да участваме в опазването на птиците и да помагаме за поддържането, и развитието на природата и биоразнообразието на нашия „дом“ Terre d'Avoine (Земята на Овеса) в Пиюлоранс, област Тарн. Това е емблематично място за A-DERMA, тъй като тук се отглеждат нашите семена от Овес Rhealba® чрез нормите на биологично земеделие и агро-екологични практики.
За хората, можем да посочим историческото ни партньорство с Фондация "Екзема" - корпоративна фондация, посветена на изследванията на атопичния дерматит, и която финансира клинични проучвания на тази най-тежка форма на екзема. Тя работи
за насърчаване на научните изследвания и предоставяне на информация на пациентите, от която те често се нуждаят.
Гордеем се и с партньорството си с Phenix - френски стартъп, който разработва иновативни решения, предлагащи втори живот на непродадени хранителни и нехранителни продукти в полза на хора, живеещи в бедност. Посредством тях, ние предаваме непродадените си, но все още годни за употреба продукти, на благотворителни организации.

Във Франция, опаковката се счита за рециклируема, ако може да бъде включена в канал за рециклиране, т.е. ако може да бъде събрана, сортирана, рециклирана, за да се превърне в друга опаковка или друг продукт в рамките на страната. Понастоящем във Франция няма съоръжения за рециклиране на тубички. Това обаче е планирано за 2022 г. Всички наши флакони и картонени кутии подлежат на рециклиране.

Индексът за екологично въздействие е инструмент за измерване на екологичния и социален дизайн на козметични продукти и продукти за семейно здраве.
Методът, разработен от Pierre Fabre и оценен чрез AFNOR Certification, се основава на класирането на 20 екологични и социални критерии.

Безопасност/изпитвания

Безопасност/изпитвания

Не правим компромиси с безопасността на нашите продукти и работим с висококвалифицирани екипи от токсиколози, които внимателно ги оценяват.

Не, европейският регламент го забранява.
Изпитванията върху животни са забранени в Европейския съюз от 2004 г. за крайните продукти и от 2013 г. за съставките, използвани за производството на тези продукти.
Пионери в този подход, от 1995 г. насам ние използваме иновативни модели на реконструирана кожа.
През 2019 г. екипите на Pierre Fabre, занимаващи се с научно-изследователска и развойна дейност, използваха 6 000 реконструирани епидермиса в лабораторията, за да гарантират безопасността и ефикасността на нашите продукти, преди да се започнат in vivo тестове върху доброволци. След това, тези тестове се извършват под дерматологичен контрол и, ако е необходимо, с помощта на високоефективни измервателни уреди.
Освен това, участваме финансово в европейските изследователски програми за разработване на алтернативни на изпитването върху животни методи, които се осъществяват съвместно от Европейската комисия и козметичната индустрия.

Продукти, които не са специално предназначени за бременни жени, не се тестват върху
такава популация хора. Използването на нашите продукти по време на бременност и кърмене зависи от техния състав. Затова, препоръчваме Ви да се свържете с нас относно възникнали въпроси от такова естество.

Да, повечето от нашите продукти са подходящи за деца, някои от тях - още от раждането им, например серията EXOMEGA CONTROL или DERMALIBOUR+ CICA Възстановяващ* крем. *Повърхностните слоеве на епидермиса.

За да оценим безопасността на нашите козметични продукти, без да използваме
животни, ние създадохме алтернативна програма:
- разработване на тестове за заместване на клетъчни култури в нашата собствена
лаборатория за култивиране на кожа, създадена преди повече от 20 години;
- прилагане на наличните на пазара методи;
- активно участие в програмите за изпитване, изпълнявани от
френски и европейски организации.
Подкрепяме също така разработването на алтернативни на изпитване върху животни методи, като участваме финансово в изследователски програми, провеждани съвместно от Европейската комисия и Cosmetics Europe - европейска организация на професионалисти в областта на козметиката, на която ние сме член.

Два индикатора върху опаковката на козметичните продукти Ви позволяват да
определите дали все още могат да се използват. На първо място, можете да се доверите на датата на изтичане на срока на годност. До тази дата, ние гарантираме ефикасността и стабилността на нашите продукти. В Европа, задължително е посочването му за продукти за хигиена и грижа, чийто срок на годност е по-малък от 30 месеца. След това можете да се обърнете към PAO (период след отваряне), символизиран от отворен съд, съдържащ число и буквата М, за "месец". Числото отговаря на броя месеци, през които продуктът може да се използва без риск след отварянето му. На вакуумно опакованите продукти (обезвъздушени флакони или стерилна козметика ) не се упоменава PAO, тъй като могат да се използват колкото дълго искате, в рамките на препоръчителния 3-годишен срок.

Ако смятате, че продуктът Ви е дефектен, Вие можете да се свържете с нашия отдел Козметовижиланс и качество, и на който да изпратите продукта си, ако е необходимо, за
тестване. Ако продуктът наистина е дефектен, ще Ви бъде изпратен нов продукт. Свържете се с нашия отдел за обслужване на клиенти.

Всеки продукт съдържа партиден номер в специфичен формат, който ни позволява да идентифицираме произхода му. Това ни позволява да установим датата на производство, суровините и т.н. - тези елементи ни позволяват да изтегляме партида, ако е необходимо.

За всеки от нашите продукти, ние оценяваме безопасността на суровините, както и безопасността на крайния продукт.
Първо, оценяваме съставките, използвани в нашите продукти: концентрацията на съставката в продукта; времето за контакт в зависимост от вида на продукта (с или без изплакване); категорията на продукта (за лице, тяло, коса) и съответно повърхността на експозиция; целевата група, като обръщаме специално внимание на "чувствителното" население, т.е. бебета, деца, бременни жени, пациенти с кожни заболявания и др.
След това, оценяваме нивото на безопасност на готовия продукт; провеждаме предварителни тестове (in vitro) и клинични проучвания за толерантност върху доброволци (in vivo върху здрава кожа, а след това върху целеви тип кожа). Когато разработваме формулите си, ако по време на тези тестове открием някакви проблеми, продуктът без съмнение не се пуска на пазара и започваме отначало. В A-DERMA безопасността е на първо място. Затова всеки от нашите продукти се предлага на пазара с абсолютната гаранция, че е безопасен при нормални условия на употреба.

Продажби

Продажби

Продуктите на A-DERMA се продават в аптеки и одобрени дрогерии. За да откриете най-близките до Вас обекти, посетете страницата "Всички наши точки на продажба".

За съжаление, поради многото запитвания не можем да Ви изпратим мостри. Каним Ви да посетите някоя от точките за продажба, за да откриете нашите продукти за грижа за кожата.