AD_SOLAR_SHADOWS_WOMAN-SHOULDERS-HAT_LARGE_2021
Съдържание

6 неща, които трябва да знаете за вашия слънчев капитал

Когато става въпрос за защита на кожата, слънце и лято, вашата устойчивост на слънце (т.нар. слънчев капитал) винаги е малко сбъркана. 
Въпреки това, за да се грижим за кожата си и за кожата на близките си, е много важно да разберем слънчевият капитал и как той действа. 
Това е най-добрият начин да се наслаждавате на слънцето днес, без да увреждате кожата си утре!

Какво е слънчев капитал?

За всяка кожа е определено максимално количество лъчение, на което може да бъде изложена през живота си, без да се увеличи рискът от развитие на заболяване. То е като резервоар, който ни е даден по рождение и чието ниво спада малко с всяко излагане. В днешно време се съобщава, че половината от слънчевият ни капитал е надхвърлен, преди да навършим 18 години. Ето защо е важно да предпазвате кожата си винаги, когато сте изложени на слънце.

За какви щети става въпрос?

Те могат да бъдат просто козметични, като бръчки или петна, или с по-сериозни проблеми, засягащи здравето, като например рак.

Какъв е моят слънчев капитал?

Невъзможно е да се предположи и зависи от конкретния човек. Всички типове кожа се нуждаят от протекция. Известно е например, че светлите типове кожа имат по-нисък капитал на слънчева устойчивост по рождение. В такъв случай -вниманието трябва да бъде още по-голямо!

Колко бързо намалява слънчевият капитал?

Невъзможно е да се каже, защото това зависи от кожата на всеки човек, като всеки има различен защитен капацитет. Не рискувайте, защитете се!
Известно е също така, че слънчевият капиталнамалява много по-бързо в детска възраст, поради което е необходимо бебетата и децата да бъдат предпазени още повече. Затова не ги излагайте директно, а в случай на случайно излагане ги защитете със слънцезащитен крем и аксесоари: шапка, очила, дрехи и др.

Означава ли неизползваният слънчев капитал нулев риск?

Не. Рисковете се увеличават рязко, след като капиталът за устойчивост на слънце е напълно изразходван. Въпреки това непокътнатият капитал не защитава напълно от риск.

Можете ли слънчевият капитал да се увеличи?

Той не може да бъде увеличен или удължен, но може да бъде защитен, за да продължи цял живот! За целта, уверете се, че се излагате на слънце по безопасен начин (избор на време, сянка и т.н.) и се предпазвайте (облекло, шапка, слънцезащитен крем, лосион за след слънце).
 Загоряла кожа - защо не? Но каква е ползата от нея, ако е набръчкана или дори увредена?

Адаптираните грижи

Спрей много висока слънцезащита SPF50+

PROTECT Спрей много висока слънцезащита SPF50+

Предпазва - Защитава

Невидим флуид SPF 50+ Много висока слънцезащита

PROTECT Невидим флуид SPF 50+ Много висока слънцезащита

Предпазва

Възстановяващ лосион за след слънце

PROTECT PROTECT AH Възстановяващ лосион за след слънце

Успокоява - Хидратира

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Допълнителна информация

Други съвети за чувствителна към слънцето кожа
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Овес Rhealba® : уникален в света.

Овес Rhealba®, нашето съкровище, култивирано чрез биологично земеделие, е растителната активна съставка с ребалансиращи, успокояващи и възстановяващи дерматологични свойства, вложен във всички наши продукти. 

ОВЕС RHEALBA®

Обратно към началото