AD_MODELS_WOMAN-CREAM-EYE-CONTOUR_2021
Съдържание

Как да се грижим за сухата кожа?

Усещате ли, че кожата на лицето ви е суха? Чувства ли я опъната? Лющи ли се понякога? Има ли малки ивици или плаки? И усещате ли я дискомфортна? Внимавайте, бързо казваме, че имаме суха кожа, но в действителност има много видове сухота, всяка със своите причини, симптоми, локални зони и козметични реакции. Кожата ви е много суха, суха или просто дехидратирана? Използването на правилните думи за описване на сухотата на кожата ви ще ви позволи да разберете каква третираща грижа е необходима , хидратиращ или подхранващ крем, и каква рутинна програма да прилагате. Нуждаете се от правилния съвет? Нашите експерти ще ви насочат.

Лице: какво представлява сухата кожа?

Освен при специфични състояния (атопия, екзема и т.н.) сухата кожа е кожа, на която липсва вода и/или липиди: и в двата случая кожата е отслабена; тя по-трудно изпълнява защитната си роля и е по-чувствителна към външни въздействия. Затова, когато кожата на лицето не разполага с вода, говорим за дехидратирана кожа. Но ако липсват мазнини (т.е. липиди), това е суха или много суха кожа... но не се притеснявайте! След като установим причината за тази сухота, чрез прилагане на правилните продукти за грижа (и възприемане на правилните навици) можем да помогнем на кожата си да се пребори със сухотата и да възстанови баланса си. Ключът? Подхранвайте или хидратирайте сухата кожа в зависимост от нуждите ѝ и прилагайте специфична третираща грижа.

Какво да правите, ако имате
суха кожа?

Кожата ви е опъната, сърбяща и понякога се лющи (т.нар. „лющене“): това са все признаци на сухота. Това може да се дължи на естеството на кожата ви и да се влошава от външни фактори на околната среда. За да облекчите тези неприятни симптоми, е важно да разберете механизмите, които причиняват тази сухота, и да използвате крем за лице, адаптиран към суха или много суха кожа. Тук ви разказваме за всичко това.

Суха кожа? Прилагане на подхранващи кремове и третиране

 

AD_MODELS_WOMAN-LOOK-LEFT_2021 696x696

Какво става, ако кожата ви е
просто дехидратирана?

Дехидратираната кожа е кожа, на която липсва вода: тя е матова, груба, гримът не се носи добре и дори подчертава малките бръчки, които са признаци на дехидратация. За разлика от сухата или много сухата кожа, която е постоянно състояние, дехидратацията е временна и засяга всички типове кожа. Това може да се дължи на използването на неподходяща козметика, на умора, на прекомерно излагане на слънце, на зимния сезон... За да разберете защо кожата ви е дехидратирана и кои продукти за грижа да изберете, за да подхраните сухата си кожа, следвайте нашите съвети.

Дехидратирана кожа? Използвайте хидратиращи кремове и третиране

AD_MODELS_WOMAN-CREAM-FOREHEAD_2021 696x696

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Научете повече

Как да се грижите за лицето си?

 

Обратно към началото