AD_MODELS_WOMAN-CREAM-FOREHEAD_2021
Съдържание

Хидратираща грижа за лицето: за кого? за какво?

Жаждата е неприятно усещане, а когато тялото ни не разполага с вода, не се чувства добре. Същото важи и за кожата! При недостиг на вода жадната кожа ще стане матова, ще загуби еластичността си, ще се образуват фини линии и т.н. Накратко, трябва да ѝ давате да пие, дори когато имате смесена или мазна кожа, защото дехидратацията засяга всички типове кожа. Дехидратацията на кожата може да се обясни с няколко фактора: външни фактори като сезонни промени или замърсяване, както и стрес, липса на сън или небалансирана диета. Понякога причината за липсата на вода е неподходяща грижа за кожата или използването на прекалено агресивни продукти. Във всички случаи добрата новина е, че това може лесно да се отстрани чрез приемане и прилагане на подходящи хидратиращи продукти, които осигуряват на кожата необходимата вода, за да се възстанови. За да разберете как да предотвратите дехидратацията на кожата и всички наши съвети за грижа за жадната кожа, кликнете тук!

Какво представлява дехидратираната кожа?

Основните неща накратко:

 • Това, което виждате, е и това, което усещате: дехидратираната кожа губи блясъка и комфорта си, дори може да се лющи. На допир е груба. В крайна сметка тя губи гъвкавост и еластичност. Що се отнася до усещането, тя е опъната и реагира на всичко, което е в кoнтакт с нея.
 • Какво се случва: Кожата е съставена от 70% вода, която постоянно дифузира от дермата (дълбокия слой на кожата) към епидермиса (това, което виждате на повърхността). Обикновено се задействат физиологични механизми за поддържане на добра хидратация на кожата: в дермата и епидермиса водата се улавя и задържа постоянно, за да се осигури добра хидратация на кожата, а излишната се изпарява. Това изпарение се регулира от хидролипидния филм (съставен от мастни вещества и вода) на повърхността, който помага за защитата на кожата. При дехидратирана кожа настъпва -затруднение със задържането на вода. Хидролипидният филм не функционира и кожата се дехидратира.

Винаги съм казвала, че имам суха кожа, защото мислех, че това е термин, който се отнася за всяка кожа. Но моята е дехидратирана... но не е задължително да е така. С промяната на продуктите ми за грижа за кожата, които сега избирам да са „хидратиращи“, кожата ми наистина възвърна комфорта и мекотата си

Стаси, на 48 години.
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Думата на експерта

Всеки може да има дехидратирана кожа в даден момент. Това не е патологично състояние. Връщането към нормалното състояние може да се постигне бързо с добра вътрешна хидратация (пиене на достатъчно вода) и външна хидратация (използване на хидратиращ крем).

Д-р Марко Амбонати, дерматолог

Да правите

 • Приемайте адаптирана хидратираща грижа за кожата, която осигурява вода, но и средства за „задържане“ на тази вода: това е ролята на продуктите за грижа за кожата, богати на хидратиращи вещества. Прилагани ежедневно, те хидратират епидермиса, предотвратяват загубата на твърде много вода и подсилват защитата на кожата.
 • Пийте много вода (1,5 до 2 литра на ден) и избирайте богати на вода плодове и зеленчуци, като краставици, маруля, домати, тиквички, праскови, ананас, ягоди, диня и портокали.
  Храните, богати на витамин Е, също помагат за поддържането на кожата ви хидратирана, особено на повърхността. Той се съдържа в растителни масла като зехтин или рапично масло, спанак, ядки като бадеми, фъстъци и лешници, както и в авокадо.

Да избягвате

 • Защитавайте се от слънцето, дори когато то не се вижда: всеки ден не забравяйте да предпазвате лицето и шията си от UV лъчите със слънцезащитен крем с SPF50+.

Ефективната грижа за кожата означава да изберете правилните продукти... и да възприемете правилните навици ижестове, за да помагате на кожата си всеки ден! За да успокоите и хидратирате кожата си, избирайте програма, която включва нежно почистване и специфични третиращи продукти. Нашите експерти ви дават всички свои съвети.

Как да почистваме правилно дехидратираната кожа?

 • Независимо дали носите грим, или не, почистването е първата стъпка в рутинната програма за красота, за да откриете отново успокоената кожа и да запазите нейния баланс.
   
 • Сутрин и вечер, за да осигурите по-голям комфорт на кожата, използвайте почистващ лосион (особено през зимата) и го нанасяйте с върховете на пръстите си. А за да спестите време, не се колебайте да използвате мицеларна вода с почистващ и хидратиращефект 2 в 1.

Кога трябва да нанасяте хидратиращите си продукти?

 • Сутрин, за да защитите кожата си, нанесете лек хидратиращ крем, който ще ви послужи и като основа за грим. Това е най-важната стъпка, за да може кожата ви да изпълнява ефективно ролята си на бариера. За ефективно хидратиране се препоръчва и нанасянето на крем вечер: нанасянето два пъти дневно ще възстанови еластичността, мекотата и блясъка на кожата ви по-бързо и трайно.

Адаптираните грижи

Дерматологичен хидратиращ богат крем

BIOLOGY Дерматологичен хидратиращ богат крем

Успокоява - Предпазва - Хидратира

Дерматологична мицеларна вода

BIOLOGY Дерматологична мицеларна вода

Премахва грима - Хидратира - Почиства

  AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Научете повече

Научете повече за сухата кожа

Обратно към началото