AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_MP-DP_PLANTULE-GOUTTELETTE_2021

Растителна експертиза: Овесът Rhealba®

В A-DERMA дължим всичко на овеса. А в името ни идва от френския термин "avoine", както и от изключителната ефективност на нашите продукти.
 

Рядко срещан и чист, ние избрахме овеса Rhealba® от 26 000 сорта заради неговите несравними дерматологични свойства. Ние сме единствените, които го използват. Овесът Rhealba®, произвеждан с помощта на биологично земеделие в къса верига на доставки в Югозападна Франция, се влага във всички наши продукти и подпомага усилията ни за успокояване, възстановяване на баланса и възстановяване на деликатната кожа.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-ANCIENNE-ETAGERE_2021

История на овеса

Деликатната кожа и овесът имат красива история.

В началото е имало "Avena sativa" - обикновен овес, зърнена култура от семейство Житни. Употребата му датира от древността, когато се е консумирал като храна или фураж и под формата на лечебни чайове за успокояване на възпаления. Римляните започват да използват дермокозметиката за първи път под формата на успокояващи вани за хора с кожни проблеми. През Средновековието се е предписвало за раздразнена кожа като успокояващ компрес.

Оттогава насам свойствата му продължават да се изучават, а през XVII в. е включен във френската фармакопея заради признатите му и документирани предимства за успокояване на кожата.

Раждането на една звездна активна съставка

Дерматологичният овес "Avena Sativa" е вдъхновението за името на марката A-DERMA и дава началото на първия продукт на марката през 1982 г. - Дерматологичен почистващ сапун с овесено мляко.

След 16 години непрекъснати изследвания на Avena Sativa един от неговите 300 вида е избран за най-добрия съюзник на кожата заради неговата мекота и богатството му на активни съставки: сортът Rhea, чист бял овес, който A-DERMA нарича Rhealba® и който впоследствие се превръща в уникалната и изключителна активна съставка, която и до днес е отличителен знак на марката.
Но изследванията не спират дотук. Под ръководството на г-н Пиер ФАБР изследователите ще изследват нови активни съставки, но този път не в зърното, а в съвсем младите стръкове овес Rhealba®, пълни с живот, в процес на растеж, наречени SEEDLINGS (млади стръкове).

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-GRAINS-MAIN_2021
AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-CHAMP-SHOOT-TRADILANDES_2021 1440x500

Свойствата на посевите  Овес Rhealba® Дерматологични, натурални

Младите стръкове овес Rhealba® са се доказали като безценно растително и дерматологично съкровище.
В хода на изследването бяха открити активни молекули с напълно уникални дерматологични свойства. Растителният екстракт от млади стръкове овес Rhealba® е богат на сапонини, които възстановяват баланса на кожата, и флавоноиди, които имат успокояващи свойства. Съдържа се във всички наши продукти и им придава цялата им ефективност в грижата за деликатната кожа.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-CHAMP-VUE-PRES_2021
AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-EXTRACTION-JUS-PLANTULE_2021

Естествено ефективно
Напълно безопасно

Благодарение на иновативна и патентована система за извличане (в процес на патентоване), 
A-DERMA успя да разработи екстракт от млади стръкове, пълен с тези активни молекули и без откриваеми протеини, за да се избегнат алергични рискове при нанасяне върху кожата, особено при хора със свръхчувствителност към зърнени култури. 

Етап на прибиране на реколтата
Младите стръкове овес Rhealba® 

Между 10 и 12-ата седмица след поникването си младите стръкове овес Rhealba® са пълни с най-високата доза активни молекули за кожата - възстановяващи баланса и успокояващи сапонини и флавоноиди.
Необходимо е те да се събират точно в този период, за да се улови максималната концентрация на ценните активни съставки, за да се постигне най-висока степен на ефективност на продуктите A-DERMA, тъй като след това тази концентрация намалява.
За да са сигурни, че събират реколтата в точния момент, когато концентрацията на активните молекули е най-висока, земеделските стопани могат да измерват количеството директно върху листата благодарение на специален инструмент - DUALEX 4.0, разработен с помощта на екипите на Pierre Fabre Agronomie.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-DUALEX_2021
AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-EXTRACTION-SERPENTIN_2021

Постоянно качество

За да се гарантира постоянното качество на екстракта и концентрацията на активните молекули, екстрактът от млади стръкове овес Rhealba® систематично се тества и валидира чрез 27 контролни точки.
Тази необикновена растителна сила на Rhealba Oat Seedlings® е предмет на 3 регистрирани патента.

Цикъл на овеса Rhealba®

От семената овес Rhealba® до екстакт от млади стръкове.

Овесът Rhealba® се отглежда изключително чрез биологично земеделие в полетата около Тер д'Авоан, в югозападната част на Франция (Тарн). Събира се в средата на юли и се използва като семе за млади стръкове овес Rhealba®. Ние сме фермери, които всяка година произвеждат собствени семена. Гарантираме съвършена проследимост и контрол на този важен етап.
Младите стръкове от тези зърна съдържат същността на бъдещото растение. 
Отглеждат се на 50 хектара в югозападната част на Франция, в рамките на къса верига на доставки, и се засяват в края на зимата. След това семената трябва само да пораснат за няколко месеца. През май може да се започне прибирането на реколтата, младите стръкове са на възраст 10-12 седмици и са готови да проявят пълната си сила.
На всеки хектар се отрязват 15 тона пресен овес, който се изсушава и преработва в растителен екстракт на обекта за извличане на растения в Гайак в Тарн.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-CHAMPS-FAUCHAGE_2021 1440x500

Производство в югозападната част на Франция,
в къса верига на доставки

От семе до готов продукт, овесът Rhealba® се продава в къси вериги за доставки и в Югозападна Франция: няколко експертни обекта са разположени в радиус от 50 км: Тер д'Авоан - Земята на овеса, е люлката на овеса Rhealba®, където семената се отглеждат и произвеждат чрез биологично земеделие. Гайак, място на върха на иновациите, където се произвеждат растителните екстракти. Суал, фабрика, сертифицирана по ISO 14001 за опазване на околната среда, която произвежда дермо-козметични продукти A-DERMA.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-PLANTULE-SOLEIL_2021
Интерактивен 3D млад стрък

Интерактивен 3D млад стрък

Ако искате да отидете на полето и да разгледате отблизо нашите млади стръкове Rhealba®, можете да го направите тук.

Хайде!
Обратно към началото