AD_ROSACEA_WOMEN-EYES-CLOSED_LARGE_2021
Съдържание

Зачервяване на лицето: да го разберем за по-добро третиране

Имате червени петна по лицето си? Като всички останали, бихте казали! Всъщност много често се случва да забележите зачервяване на лицето си. Малко топлина или студ и лицето ви бързо се зачервява. Но когато зачервяването продължава или се появява по-често, трябва да обърнете внимание и да третирате зоните. И тук методът остава същият: първо установете какво предизвиква тази реакция, разберете вида на зачервяването и след това адаптирайте продуктите си за грижа за кожата, което ще осигури трайно облекчение. Разбира се, нашите експерти са тук, за да споделят цялата информация и да дадат съвети, за да помогнат дори на най-реактивната кожа да бъде успокоена,.

Какво представлява зачервяването на лицето?

Зачервяването на лицето се появява, когато кожата е кръвоснабдена в по-голяма степен, независимо дали е с по-голяма изява или не . То може да засяга локална област (като носа, бузите, челото или брадичката) или да се разпространява по цялото лице. Понякога ще чуете и медицински термини за описание на това зачервяване на лицето: еритроза, еритема на лицето, купероза или розацея. Зачервяването се дължи на разширяване на най-малките кръвоносни съдове в по-дълбокия слой на кожата, наречен дерма.

Какво причинява това зачервяване?

Ако имате зачервяване на лицето, това може да се дължи на вашия тип кожа, която обикновено е чувствителна и деликатна, това е постоянно или временно състояние. Например, може да имате зачервяване на лицето, защото кожата ви е реактивна, страда от състояние като розацея (известна също като купероза) или е склонна към алергии. И накрая, зачервяването на лицето може да е резултат от проведено лечение, като например лазерно лечение. Следвайте насоките!

Какво да правите, ако имате
реактивна кожа?

Вероятно имате чувствителна и реактивна кожа, ако тя не може да понася нищо или ако реагира прекомерно на различни фактори, които нямат ефект при други типове кожа. Кожата ви се усеща опъната, сърбяща, а понякога дори с усещане за парене. Реактивната кожа може също така да се зачервява понякога и да изразява в червени петна, които се появяват и изчезват.

Тази реактивност може да бъде предизвикана от стрес, топлина или студ, нанасяне на продукт или дори вода, триене и др. За да научите повече за реактивната кожа и да изберете подходящите продукти за грижа за кожата и кремове за успокояване на зачервяването, натиснете тук.

Успокоява реактивната кожа, която се зачервява.

AD_REACTIVE SKIN_FACE_WOMAN_2021 696x696
AD_MANNEQUINS_FEMME-BRUNE-REGARD-VERS-LE-BAS_2021 696x696

Ами ако е
розацея?

Розацеята, известна още като купероза, причинява дифузно зачервяване, особено в централните части на лицето (нос, бузи, брадичка и чело), и усещане за сухота, парене и щипене. Възможно е да се появят и кожни лезии като малки пъпки (наречени папули или пустули) и локални отоци на лицето. С напредването си тя може да стане постоянна и много неприятна на външен вид. Искате ли да разберете по-добре това състояние и неговите симптоми? За да знаете как да изберете по-добре крем против розацея? За да откриете кои продукти за грижа за кожата са ефективни за успокояване на зачервяването и другите признаци на розацея по лицето ви?
Не търсете повече!

Успокояване на розацея на лицето

Ами ако се дължи на лазерно лечение на лицето?

Ако сте се подложили на лазерно лечение на лицето си (например за премахване на тъмни петна, белези от акне или малки капиляри), кожата ви може да прояви зачервяване или дори леко подуване в третираната област и усещане за слънчево изгаряне, което ще изчезне в рамките на няколко часа. Какви са последиците от лазерното лечение върху кожата? Какви грижи и кремове трябва да използвате, за да го успокоите? Тук споделяме с Вас всичко.

Успокоява лицето след лазерна процедура.

AD_FRAGILE SKIN_FACE_WOMAN_LOOKING IN MIRROR_2021 472x472
AD_ALLERGY_WOMAN_2021 472x472

Какво става, ако кожата на лицето ви е
склонна към алергии?

Били сте в контакт с алергизиращо вещество и лицето ви показва зачервяване и признаци на кожна алергия: това може да е алергична реакция, като например копривна треска или контактна или екзема в следствие на раздразнения. В този случай на лицето ви има червени петна, малки пъпки, а кожата ви е опъната и сърбяща. За да научите повече за предразположената към алергии кожа, открийте нашите съвети как да изберете най-подходящата грижа за кожата и рутинни програми. И за да успокоите зачервяването и досадните симптоми на алергията на лицето, не търсете повече.

Разпознаване и овладяване на контактната екзема

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

 Научете повече

Как да се грижите за лицето си?  

 

Обратно към началото