PFDC_CONSCIOUS-CARE_notre-demarche-conscious-care-desktop_2021 D2048x657 M414x616

СЪЗНАТЕЛНА ГРИЖА Заедно нека да проявим повече ангажираност към околната среда

Колективно движение на Pierre Fabre Group.

Съзнавайки, че действието осъзнатост може да бъде отправна точка за големи пробиви, Лабораториите Pierre Fabre, включително A-DERMA, обединяват усилията си, за да създадат съвместно Conscious Care*: дермо-козметика на бъдещето, коя 

Изборът на нашите продукти означава да станете част от движението Conscious Care* и да подкрепите многобройни конкретни обществени и екологични действия, за да помогнете на света да стане по-добро място.

100%

от новите ни продукти са с екосоциален дизайн

97%

от нашите продукти са произведени във Франция

89%

от нашите активни съставки идват от растения, които се отглеждат по биологичен начин или без фитосанитарна обработка

100%

от нашите опаковки през 2025 г. ще бъдат с екологичен дизайн, за да се намали въздействието им върху околната среда, и ще бъдат част от кръговата икономика

Нашите 8 критерия за съзнателна грижа

ПОЛЕЗНА И АНГАЖИРАНА ДЕРМО-КОЗМЕТИКА

pfdc_conscious-care_brand-website_1_tolerance-efficacy_2022

#1. Поносимост и ефективност

Разработване на ефективни продукти, които поддържат естествения баланс на деликатната кожа. Повече от 220 клинични проучвания годишно, за да се гарантира ефективността и толерантността на нашите формули. 

pfdc_conscious-care_brand-website_2_no-unwanted-ingredients_2022

#2. Без нежелани съставки

Разработване на формули, които съдържат само съставки с научно доказан ефект и толерантност - Постоянно търсене на алтернативи на съставки, които се считат за нежелани.

pfdc_conscious-care_brand-website_3_just-what-is-necessary_2022

#3. Само това, което е необходимо

Потърсете перфектния баланс между ефективните лечения и само това, което е необходимо. Без излишни съставки, с акцент само върху основните.

pfdc_conscious-care_brand-website_4_eco-designed-formulas_2022

#4. Екологично разработени формули

Да допринасяте за намаляване на въздействието на нашите продукти за грижа върху околната среда. 100% от нашите формули с изплакване са биоразградими (в съответствие със стандарт 301 В на ОИСР). 

pfdc_conscious-care_brand-website_5_naturalness_2022

 

#5. Натуралност

Приоритизиране на съставките с натурален произход. През 2025 г. всички наши формули ще използват над 90% съставки с натурален произход (с изключение на слънцезащитата).

pfdc_conscious-care_brand-website_6_eco-designed-packaging_2022

 

#6. Опаковка с екологичен дизайн

Премахване, олекотяване, намаляване, повторна употреба, а до 2025 г. 100% от нашите опаковки ще бъдат изработени от рециклируеми материали с биологичен произход.

pfdc_conscious-care_brand-website_7_sustainable-sourcing_2022

 

#7. Устойчив произход

Развиване на положителни взаимоотношения с нашите доставчици и приоритизиране на производството във Франция. 97% от продуктите ни се произвеждат във Франция, като 2/3 от тях са в югозападния регион.

pfdc_conscious-care_brand-website_8_transparency_2022

 

#8. Прозрачност

Осигуряване на достъп до оценките на индекса за екологично въздействие на продуктите и изброяване и обяснение на всички съставки. A или B е оценката, която продуктът трябва да получи, за да участва в Conscious Care.

pfdc_conscious-care_brand-website_green-impact-index_2022

Какво представлява Green Impact Index (индекс за екологично въздействие)?

Да бъдем чувствителни означава също така да сме напълно наясно с нашето социално и екологично въздействие. Индексът за екологично въздействие измерва екосоциалния дизайн на нашите продукти, като им дава оценка между A и D, за да ви помогне да направите най-добрия избор. Методът, разработен от Pierre Fabre и оценен от AFNOR Certification, се основава на 20 социални и екологични критерия, за които се присъждат точки.

Научете всичко за 20-те критерия за оценка

Осъзнатата грижа също е хуманистично движение

Вдъхновено от нашия основател Пиер Фабр, това движение, създадено за благото на обществото, всеки ден се стреми към качество на живот и достъп до лечение.

Ежедневно си сътрудничим с 30 асоциации на пациенти от цял свят за нови продукти, услуги или цифрови приложения в областта на онкологията и дерматологията. Почти 20 години ангажимент към пациентите с атопични заболявания в 17 държави във Фондация „Екзема“. 

Научете повече

Нашите експерти отговарят на Вашите въпроси

Какво означава Conscious Care?

„Съпричастен “ означава да си информиран и наясно и да действаш въз основа на това знание. В обобщение: „Съзнателна“ означава както „знаещ“, така и „действащ“. Всяко наше действие, независимо колко е голямо или малко, има въздействие. Осъзнаването на това е първата необходима стъпка. 
„Грижа“ е както „грижа за себе си“, така и „отговорност“.Благодарение на своя аспект на търсене на смисъл и грижа, „Съзнателната грижа“ обхваща концепциите за безопасност и поносимост (още по-важни при работа с чувствителни и деликатни типове кожа и патологични състояния на кожата), ефективност, естественост и ангажименти по КСО (етика, устойчивост, социално и екологично въздействие). „Съзнателната грижа“ остава вярна на мисията си: грижа за хората и зачитане на природата, за да помогнем на света да стане по-добро място.

Етичната ангажираност към дермо-козметиката на бъдещето винаги е била движеща сила на нашата група, а инициативата Conscious Care е въплъщение на това.Това движение разчита на силен колективен импулс от всички наши марки, обединени от една и съща мисия: да бъдем по-чувствителни към предизвикателствата, пред които е изправено нашето общество.Чрез Conscious Care ние се ангажираме с полезна и добре обмислена дермо-козметика, изградена върху медицинска и фармацевтична наука, естественост и етика.

Те вървят ръка за ръка: индексът за екологично въздействие не може да съществува без Conscious Care! 

Conscious Care е глобален подход, общ за всички наши марки. Той помага за създаването на по-качествена дермо-козметика, с доказан ефект. Въз основа на 8 конкретни критерия, Conscious Care гарантира ефективна, толерантна грижа, с добра козметична репутация, без съдържание на вредни вещества и с намаляване на въздействието върху околната среда. 
За да гарантираме, че този подход е ясно разбран от нашите потребители, създадохме индекса за екологично въздействие: скалата за първоначална оценка на социално-екологичния дизайн на продукти. Тази скала ни позволява да оценяваме продуктите си от А до D по 20 критерия, вариращи от отглеждането на растенията до въглеродния отпечатък и избора на опаковка (А и В са продукти със социално-екологичен дизайн). Към днешна дата 80% от нашите продукти вече имат оценка А или В.

Нашата група, създадена преди 60 години в югозападния регион на Франция от Пиер Фабр, френски фармацевт, отдаден на науката и ботаниката, днес с 9000 служители.Нашата мисия е да се грижим за вас в два бранша: фармацевтични продукти за онкология и семейно здраве, както и дермо-козметика. Най-добрата грижа за кожата е подкрепена от нашите марки: Eau Thermale Avène, Klorane, Ducray, A-Derma, René Furterer и няколко марки за здраве на устната кухина като Elgydium.Вярна на хуманистичните ценности на нашия основател, нашата Група вече е 86% собственост на фондация Pierre Fabre, призната за фондация от обществен интерес.

Нека заедно да проявим повече чувствителност към света.

PFDC_CONSCIOUS-CARE_BRAND_DESKTOP

Права на изображението: BEAX 
*Conscious care: Полезна и ангажирана грижа
¹ Клинично проучване с 94 участници, прилагащи продукт от гамата EXOMEGA CONTROL (лосион, крем, балсам). Осреднени резултати между 3-те текстури след 22 дни.

Обратно към началото