Емолиентна грижа за кожата

Облекчете сърбежа при сухата и склонна към атопия кожа с емолиентните продукти за грижа на A-DERMA, разработени с биологично отглеждан дерматологичен овес Rhealba®. Емолиентен балсам, крем, мляко или спрей - изберете текстурата, спрямо нуждите на кожата ви.

9 резултати "Емолиентна грижа за кожата"

Научете повече за емолиентната грижа за кожата
Научете повече за емолиентната грижа за кожата

Как да използвам емолиентни кремове?

 

Емолиентните кремове помагат да се намали честотата на пиковите моменти на зачервяване, облекчавайки сухата, деликатна и раздразнена кожа, причинена от атопична екзема. За да се оптимизира ефективността на продукта, трябва да се спазват методите за нанасяне, препоръчани специално за емолиентни кремове. 
Емолиентните кремове трябва да бъдат включени в рутинната грижа за кожата и да се прилагат ежедневно (веднъж или два пъти дневно). Това важи дори за фазите на ремисия.
Най-добре е да нанасяте емолиентен балсам върху чиста кожа след измиване с хладка вода (така кожата няма да се раздразни от прекалено гореща вода) и изключително нежен емолиентен почистващ продукт без сапун, например емолиентно олио
Преди нанасяне се уверете, че ръцете ви са чисти. След това вземете обилно количество крем, загрейте го между дланите си и с широки движения го масажирайте върху кожата. Подхранващият емолиентен крем трябва да се нанася върху цялото тяло и лицето. След това изчакайте грижата да се абсорбира напълно, преди да се облечете. 
 

Как да успокоя силния сърбеж?

 

Вместо да успокоите силния сърбеж, предотвратете появата му! За да намалите пристъпите на сърбеж, е важно да включите продукти за кожа, склонна към атопия, в ежедневието си. 
В момента обаче, когато усетите сърбеж, трябва бързо да го успокоите. Първият ни съвет е да се противопоставите на желанието за разчесване. Вместо това нанесете крем против разчесване върху засегнатата област, като го масажирате. 
Хладните температури също успокояват сърбежа, така че не се колебайте да поставите продукта в хладилника за по-голямо облекчение по време на нанасяне. А за да получите незабавно облекчение, нанесете изключително успокояващ охлаждащ спрей против сърбеж.
Можете също така да се опитате да отвлечете вниманието си от желанието за разчесване като правите упражнения за медитация или като занимавате ума си.
Открийте всички наши експертни съвети за облекчаване на сърбежа.

Ако се интересувате от нашите омекотяващи продукти, може би ще харесате и:

Нашата серия грижа за суха кожа, склонна към атопична екзема: Exomega

Обратно към началото