AD_WEBSITE-PDP_VITAMIN-C_2023

Витамин С за лице: ключът към сияен тен и гладка кожа

Известен с многобройните си ползи за кожата витамин C се превърна в ключов компонент в продуктите за грижа за лицето. Благодарение на тях той се счита за идеалното решение за сияен и равномерен тен. Но какви са предимствата на витамин С и как трябва да го използвате? Експертите отговарят на всичките ви въпроси. 

Какво е действието на витамин С върху кожата на  лицето?

Витамин С е мощен антиоксидант, който защитава кожата от свободните радикали и агресивните фактори  на околната среда, като забавя признаците на преждевременно стареене. Той също така стимулира производството на колаген, за да поддържа плътността и еластичността на кожата. И не на последно, витамин С изсветлява тена, като потиска производството на меланин, което помага за намаляване на тъмните петна и изравняване на тена на кожата.

Какви са ползите от витамин С за кожата?

Витаминът C има многобройни ползи за кожата :забавя признаците на стареене, стимулира  производството на колаген и спомага за изравняване на тена на кожата.

Антиоксидантни свойства за сияйна кожа

Витамин С е ефективен антиоксидант, който предпазва кожата от атаките на свободните радикали, предизвикани от замърсяването на околната среда  и слънчевите UV лъчи. Предпазвайки кожата от оксидативно увреждане, той помага  за изсветляване на кожата и за предотвратяване на признаците на преждевременно стареене, включващи бръчки, фини линии и тъмни петна.

Естествено оръжие срещу признаците на стареене на кожата

Витамин С подпомага синтеза на колаген – основен протеин, който поддържа структурата и еластичността на кожата. Стимулирайки производството на колаген, той може да помогне за намаляване на появата на бръчки и да подобри плътността й.

Сияен тен с една апликация

Витамин С също е известен със своите избелващи свойства. Той потиска производството на меланин – пигментът, отговорен за кафявите петна и хиперпигментацията. Затова витамин С може да помогне за изравняване на тена на кожата и намаляване на тъмните петна.

Как се използва витамин С върху лицето?

Ето няколко стъпки, които трябва да следвате, когато използвате витамин С за приложение върху лице:

  1. Използвайте нежен почистващ продукт, като мицеларна вода или почистваща пяна, за да отстраните всички замърсявания от лицето си.
  2. Нанесете серума с витамин С с помощта на пипетата, като поставите няколко капки в дланта си или директно върху лицето си. Внимателно го разнесете с масажни  движения.
  3. След това нанесете ежедневния хидратиращ  крем, за да овлажните и да подсилите бариерната функция на кожата си.

Най-добре е да използвате витамин С сутрин, тъй като той осигурява антиоксидантна защита и предпазва кожата  от замърсявания  през целия ден.

Можете да използвате BIOLOGY ENERGY C Серум за подсилване на блясъка самостоятелно или да го смесите с ежедневната си грижа за кожата, за да създадете персонализирана рутина.

Кога е най-добре да се използва витамин С за лице?  

Като цяло най-доброто време за използване на серум с витамин С е сутрин, след като почистите кожата и преди нанасяне на хидратиращ крем. Той осигурява антиоксидантна защита и придава сияен тен. 

Можете да използвате нашия BIOLOGY ENERGY C Серум за подсилване на блясъка със стабилизиран витамин C сутрин и/или вечер. 

Фотосенсибилизиращ ли е витамин С? 

Не, доказано е, че употребата  на витамин С върху кожата осигурява допълнителна защита срещу вредните UVA лъчи и повишава антиоксидантната защита на кожата. Проучванията за BIOLOGY ENERGY C Серум за подсилване на блясъка показват, че при 3% стабилизиран витамин С ,няма ограничение за излагане на кожата на слънце.
Въпреки това BIOLOGY ENERGY C Серум за подсилване на блясъка не изключва употребата  на слънцезащитата.

Каква е разликата между чистия витамин С за лице и стабилизирания витамин С? 

За разлика от чистия витамин С, стабилизираният витамин С не се окислява, така че цялата формула остава стабилна във времето. Стабилизираният витамин С запазва всички свои свойства и ги освобождава на 100% при контакт с кожата. Това го прави напълно ефективен.

Какъв е идеалният процент на витамин С, за да има ефект върху кожата?

Проучванията показват, че за да има въздействие върху клетките на кожата, продуктът трябва да съдържа поне 8% витамин С. Формулите, съдържащи повече от 20%, не са по-ефективни и също така могат да предизвикат дразнене*.

Нашият BIOLOGY ENERGY C Серум за подсилване на блясъка, еквивалентен на 20% витамин С**, е  с доказан ефект, като същевременно гарантира оптимална торерантност дори и при  чувствителна кожа.

*Pinnell SR, Yang H, Omar M, et coll. Acide L-ascorbique topique: études d'absorption percutanée. Dermatol Surg. 2001;27(2): 137-142#
**Тест ex vivo за антиоксидантна ефикасност

Подходящ ли е витамин С за чувствителна кожа? 

Стабилизираният витамин С е подходящ дори за най-чувствителната кожа, за разлика от чистия витамин С, който може да бъде дразнещ. 
Нашият BIOLOGY ENERGY C Серум за подсилване на блясъка със стабилизиран витамин С е подходящ за всеки тип кожа, включително и за чувствителната. С доказана толерантност  за употреба при алергична кожа, както и може да се прилага в зоната на околоочния контур. 
Освен това рН на продукта е близко до физиологичното рН 6, така че може да се прилага и при най-чувствителният типкожа. Не съдържа аромати и етерични масла.

BIOLOGY ENERGY C СЕРУМ

Този серум със стабилизиран витамин С намалява признаците на умора, изглажда кожата и незабавно възвръща блясъка на уморената и безжизнена кожа на лицето:

  • „+21% незабавен блясък1
  •  Формула, еквивалентна на 400 пъти пъти повече от концентрацията на витамин С в един портокал2
Серум за подсилване на блясъка
BIOLOGY ENERGY C СЕРУМ

1 Клинично проучване, 31 потребителя, 2 приложения на ден в продължение на 21 дни.
2 Въз основа на средното съдържание на витамин С в един портокал: 50 mg/100 g

Обратно към началото