Грижа за кожата на бебета с кожа, склонна към атопична екзема

Грижа за кожата на бебета с кожа, склонна към атопична екзема

Екземата при бебета е често срещано състояние. Атопичната екзема се появява най-често преди навършване на 1 година. Кожата на бебето или детето ви е суха и има склонност към атопия: успокойте усещането за сърбеж и подхранете с дерматологичен екстракт от овесRhealba® , произведен съгласно нормите на биоземеделие.

9 резултати "Грижа за кожата на бебета с кожа, склонна към атопична екзема"

Научете повече за склонната към атопична екзема кожа при бебета и деца
Научете повече за склонната към атопична екзема кожа при бебета и деца

Какъв крем да избера за лечение на екземата на бебето си?

В случай на кожа с атопична екзема използването на крем за атопична кожа за бебета е от решаващо значение. Всъщност в случай на екзема при бебета, емолиентен крем срещу разчесване ще помогне да се разредятчестотата на обострянията , като същевременно се намалят зачервяването и сърбежът. Емолиентните продукти действат срещу сухотата, като интензивно хидратират и подхранват сухата кожа, склонна към атопична екзема. По този начин кожната бариера се укрепва и обострянията на раздразнение, свързани с екземата, се разреждат. За да се адаптират към различните видове сухота на атопичната кожа и за да се отговори най-добре на нуждите на кожата, се предлагат няколко текстури за емолиентна грижа: мляко, крем, балсам или спрей. За сухата атопична кожа на бебетата текстурата крем би била подходяща. За пролетните и летните периоди е по-подходяща по-лека и по- флуидна текстура, например мляко или спрей. В случай на много суха кожа, особено през зимата, подхранващият балсам е най-подходящата емолиентна грижа.
Ако детето ви има атопична екзема и алергии, използването на стерилен продукт без консерванти ще бъде истинско предимство.
Във всеки случай, за да се постигне оптимална ефективност, силно се препоръчва продуктът за емолиентнагрижа да се нанася всеки ден и поне веднъж дневно върху кожа, която преди това е била почистена с подходящ емолиентен хигиенен продукт.

Какво да правим при атопичен дерматит при бебето?

Зачервени плаки, сухота, сърбеж, атопична екзема или атопичен дерматит при бебето е състояние, което оказва влияние върху живота на бебето и семейството. За да се справите с атопичната екзема, е препоръчително да комбинирате медикаменти, предписани от дерматолог, като например крем за екзема при бебета на основата на кортикостероиди, с емолиентна грижа, адаптирани към атопичната кожа, които ще успокоят сърбежа и ще помогнат да се намалят обострянията, като същевременно намаляват зачервените плаки.

Ето защо при бебета със суха кожа и атопична екзема е от съществено значение да се включи подходящ хигиенен продукт в ежедневната им грижа: емолиентендуш гелсрещу разчесване, като например подхранващо емолиентно почистващо олио или емолиентенпочистващ гел, както и крем против екзема подходящ за бебета, или по-точно емолиентен бебешки крем, който нежно ще подхрани сухата им кожа.

В случай на пристъп на сърбеж, причинен от образуването на плаки от екзема, впръскайте охлаждащ, успокояващ спрей, за да облекчите детето си и да предотвратите разчесването.

Научете какво казват нашите експерти, за да да разберете по-добре атопичния дерматит на вашето дете.

Ако се интересувате от нашите продукти за грижа за кожата на склонна към екземи при бебета/деца, открийте също:

Нашата серия EXOMEGA CONTROL – грижа за суха кожа, склонна към атопична екзема

Нашата грижа срещу разчесване за бебета и деца

Обратно към началото