AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP-HISTOIRE_COVER-PAIN-AVOINE_REVISION-DESKTOP_2021

Историята на A-DERMA

Всичко започва през 70-те години на миналия век, когато г-н Пиер Фабр, фармацевт от Кастр, със страст към ботаниката, избира овеса - забравено по онова време растение, което обаче се е използвало повече от три хилядолетия за лечебни цели. Това е началото на едно дълго търсене, което продължава и до днес в Югозападна Франция.

Този ДЕРМАтологичен овес, или Avoine на френски, е вдъхновението за името на марката A-DERMA и през 1982 г. дава началото на първия продукт на марката - Дерматологичен почистващ сапун с овесено мляко, което е и първият syndet (блокче без сапун) в аптеките - свидетелство за една пионерска марка, защото с този продукт се ражда и растителната дермокозметика...

Бяха разработени нови и иновативни продукти, които сега са сред най-продаваните и препоръчвани от лекарите, както и инструменти, които да помогнат на лекарите и потребителите да се справят с определени заболявания:

 1993

Двоен хит с пускането на Dermalibour - първата индустриална формула на пазара, произведена от мед и цинк, и Epitheliale - възстановяващи и успокояващи продукти за деликатна и раздразнена кожа. 

Публикуване на S.C.O.R.A.D. - оценка и първи инструмент за наблюдение на развитието на атопичния дерматит - от ETFAD (Европейска работна група по атопичен дерматит) в партньорство с A-DERMA. Днес това е референтната скала за проверка на ефективността на третирането на атопичен дерматит. След това през 2009 г. тя е последвана от "ориентирана към пациента" версия: PO-SCORAD.

A-DERMA е водеща в включването на потребителите в разработването на инструменти и продукти за подобряване на тяхното благосъстояние, което е началото на "Ориентацията към пациента".

PO-SCORAD

A-DERMA е водеща компания в включването на пациентите в разработването на инструменти и продукти за подобряване на техния комфорт, което е началото на "Ориентираност към пациента".
 

ОТКРИЙТЕ PO-SCORAD

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP-HISTOIRE_SCORAD_2021 880x880

 1994

През 1994 г. SCORAD обяви появата на пазара на линията EXOMEGA - продукти, предназначени за много суха кожа със склонност към атопия, които все още се препоръчват от лекарите и се продават в цял свят.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP-HISTOIRE_EXOMEGA_REVISION-DESKTOP_2021 980x980

EXOMEGA - най-продаваната гама A-DERMA в света

Гамата Exomega се превърна в световен бестселър и оттогава е разширена, за да предложи цялостно решение за суха кожа, склонна към атопия

ОТКРИЙТЕ ГАМАТА

 1998

След 16 години непрекъснати изследвания на Avena Sativa, един от неговите 300 вида беше избран като най-добрия съюзник на кожата, заради неговата мекота и богатството му на активни съставки: сортът Rhea, чист бял овес, който A-DERMA нарича Rhealba® и който след това се превърна в уникалната и изключителна активна съставка, която и до днес е отличителен знак на марката. Лабораториите A-DERMA се ползват изключително от него. В противен случай той вероятно щеше да изчезне.

Но нашите изследователи не спират дотук. Под ръководството на г-н Пиер ФАБР те изследват нови активни съставки в много младите стръкове овес Rhealba® , наречени SEEDLINGS.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP-HISTOIRE_FONDATEUR-REVISION-DESKTOP_2021

ДУМИТЕ НА НАШИЯ ОСНОВАТЕЛ

Винаги съм имал страст към растенията. В продължение на 15 години изучаваме едно растение, което не спира да ни удивлява: овеса Rhealba® - чист и рядък сорт бял овес. Това ценно и уникално растение е душата на A-DERMA. Запознах се със стръковете и техните особени свойства, докато работех в Института "Пастьор" в Букурещ върху една зърнена култура - ечемика. Изследванията ни върху младите стръкове от овес доведоха до някои много окуражаващи резултати, които откриват много нови хоризонти.

Г-н Пиер Фабр - основател.

■ 2009

По този начин лабораториите A-DERMA създадоха нова активна съставка: растителен екстракт от млади стръкове овес Rhealba®, млади свежи стръкове овес, събрани между 10- и 12-седмична възраст, когато достигат максимална концентрация на активни молекули: успокояващи флавоноиди и възстановяващи баланса сапонини. Rhealba Oat Seedlings® също така гарантира максимална безопасност. Екстрактът от тях не съдържа откриваеми протеини.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP-HISTOIRE_AVOINE_2021

Със създаването на EXOMEGA започва нова ера, а в началото на следващата година - през 2010 г., A-DERMA става независима и напуска марката DUCRAY. Дерматологичната марка на растителна основа успява да създаде своя собствена територия, умело съчетаваща наука и растения, и да завладее нови пазарни сегменти и нови държави.

Първото решение е овесът Rhealba® да се отглежда изцяло по биологичен начин.

Второто важно решение за марката е да се потърси място за отглеждане на нашите активни съставки, което също да олицетворява марката. След много посещения, работа и много музеографски труд, Тер д'Авоан, Земята на овеса отваря врати през 2013 г.! Оттогава насам посрещаме по 3 000 души годишно от цял свят, за да се запознаят те с A-DERMA и да разберат автентичната история на нейната напълно контролирана къса верига за доставки.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP-HISTOIRE_TAD_2021 1202x500

ОТКРИЙТЕ ТЕР Д'АВОАН - ЗЕМЯТА НА ОВЕСА

 

 2014

Когато интуицията се превръща в реалност... От самото начало, и особено със силната си педиатрична конотация, A-DERMA е насочена към най-деликатната кожа. След няколко години проучвания, работна група, епидемиологични проучвания и работа по моделирането ѝ, деликатната кожа се превръща в научна реалност с публикуването на нейното определение и класификации в авторитетното издание JEADV (Journal of the European Academy of Dermatology and Venerology).

A-DERMA се превръща в еталон за дерматологичен овес за деликатна кожа и утвърждава своята област повече от всякога.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP-HISTOIRE_PHYS-AC_REVISION_2021 980x980

Стартиране на Phys-AC през 2014 г.

През 2014 г. стартира и Phys-AC - нашата физиологична грижа за кожа, склонна към акне. A-DERMA навлиза на голям световен дерматологичен пазар и вече може да помага на тийнейджъри!

ОТКРИЙТЕ ГАМАТА

 2016

Каталогът продължава да се разраства с бързи темпове с A-DERMA PROTECT - нашата гама за слънцезащита. Благодарение на специфичната дерматологична насоченост към "деликатната кожа" и на новата активна съставка, предназначена за нея - Растително масло от овес Rhealba®, гамата заема място в центъра на вниманието.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP-HISTOIRE_PROTECT_REVISION_2021 980x980

Гамата слънцезащитни продукти PROTECT

ПАТЕНТОВАНА ИНОВАЦИЯ ЗА СЛЪНЦЕЗАЩИТА* - резултат от 7 години изследвания: Barriestolide®, получен от растителното масло от овес Rhealba®, укрепва крехката кожна бариера**. В комбинация с патентована* филтрираща система, само с 4 филтъра, тя предпазва деликатната кожа от UV лъчите.

*В очакване на патент **Ин витро тест
 

ОТКРИЙТЕ ГАМАТА

 2017

Признание в Германия - водещия европейски пазар на дермо-козметични продукти: нашият овес е избран за лечебно растение на годината!

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP-HISTOIRE_TEST-TEXTURE_2021 577x577

 2018

През 2018 г. е създадена харта на ценностите и ангажиментите - хартата "Чисто и зелено" - с изискването да се използват само съставките, необходими за ефективността на продукта, и максимален брой съставки с естествен произход. Това доведе до създаването на най-новите продукти с иновации като: EPITHELIALE AH DUO Масажен гел-олио, CUTALGAN, или EXOMEGA CONTROL ЕМОЛИЕНТЕН СПРЕЙ

Обратно към началото