Грижа за кожа, склонна към акне

Грижа за кожа, склонна към акне

Кожата ви е суха, със склонност към атопична екзема: успокойте раздразненията и подхранете кожата си с дерматологичен екстракт от овес Rhealba®, произведен съгласно нормите на биоземеделие.

8 резултати "Грижа за кожа, склонна към акне"

Научете повече за грижата за атопичната кожа
Научете повече за грижата за атопичната кожа

Как да разпозная атопичната кожа?

Атопичният дерматит, известен също като екзема, е възпаление на кожата, свързано с нарушена функция на кожната бариера. Тя се развива между фази на криза и фази на ремисия. Във фазата на криза кожата със склонност към атопия е суха, дори много суха, появяват се червени петна, образуват се мехурчета, които могат да се превърнат в струпеи. По време на тези обостряния засегнатият от атопия човек изпитва силен кожен дискомфорт под формата на сърбеж, опъване или щипане.

Засегнати могат да бъдат както лицето, така и тялото. По лицето плаките се появяват главно по бузите, челото, клепачите и шията. По тялото лезиите се образуват в областта на лакътните и коленните гънки и на торса. 
Във фазата на ремисия симптомите на възпаление са невидими, но уязвимата кожа остава суха.

Как да лекуваме атопичната кожа?

 

В допълнение към лечението, препоръчано от вашия дерматолог, по време на обостряне на атопична екзема, използвайте подходящ почистващ продукт, който нежно почиства, успокоява и защитава кожата. След това върху чиста кожа бавно втрийте подходящ емолиентенпродукт (крем, мляко, балсам), който ще хидратирасухата кожа и ще укрепи кожната ѝ бариера. 
В случай на сърбеж, не се поддавайте на желанието за разчесване, което би влошило положението. Открийте нашите съвети против разчесване. 

Подвеждащо е да се спре лечението веднага щом възпалението вече не е видимо, защото въпреки отшумяването на симптомите, атопичната кожа остава уязвима. За да се намали броят на обострянията, е необходимо да се включат подходящи грижи в ежедневието, както по време на пристъпите, така и във фазите на ремисия. Всички съвети на нашите експерти за грижа за кожа, склонна към атопия.

Ако се интересувате от нашите продукти за грижа за атопична кожа, може би ще харесате и:

Нашата серия Exomega за грижа за атопична кожа  Нашите продукти за грижа за кожата на тялото против разчесване

Обратно към началото