AD_PAINFUL-SKIN_WOMAN-HAND-SHOULDER_LARGE_2021
Съдържание

Грижа за атопичната кожа

Полагането на грижи за вашата атопична кожа (или тази на детето ви) може да помогне за успокояване, предотвратяване и дори за намаляване на обострянията. Ето защо, е важно да прилагате правилните мерки всеки ден и най-вече в дългосрочен план. Целта? Облекчаване на сърбежа, успокояване на възпалението и помагане на кожата да се защити по-добре. Ние обръщаме внимание на възможните терапии и ви даваме съвети, които да помогнат!

Грижа за атопичната кожа
във фазата на обостряне

Атопичният дерматит се проявава с редуване на остри фази (внезапно обостряне) и фази на ремисия (покой).. Всяка фаза има собствено третиране: по време на обострянията, вашият лекар ще Ви предпише медикаментозно лечение, като например кортикостероиди за локално приложение, които да се прилагат единствено върху лезиите (червените плаки), веднъж дневно. Това лечение трябва да се комбинира с ежедневно нанасяне на емолиенти за грижа за кожата на цялото тяло, за рехидратиране, подсилване на кожната бариера и успокояване на дискомфорта, изпитван по време на обострянията.

AD_ATOPIC-DERMATITIS_MOTHER-AND-SON-BACK-ITCHING_LARGE_2021
AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-LEGS_LARGE_2021

Грижа за атопичната кожа
в ремисия

Между обострянията, т.е. във фазата на ремисия, е много важно да продължите да нанасяте емолиент веднъж дневно. Тази грижапомага на кожата да бъде по-добре протектирана чрез по-силна (и следователно по-защитаваща) кожна бариера. Това помага да се разредят острите фази и да се избегне нуждата от твърде много медикаментозни лечения. 

С течение на времето, си създадох рутинна грижа за атопичната си кожа, като използвам подходящ сапун и нанасям емолиент веднъж дневно, независимо от всичко! Установих, че е по-силна и устойчива. Обострянията са по-редки.

Лола, на 35 години

Атопичният дерматит:
какви са различните лечения?

Ако сте посетили лекар и той е установил, че имате атопична кожа, може да ви е предписал „локални“ кортикостероиди, т.е. такива, които се прилагат на определено място върху кожата. Тези стандартни лекарства помагат за успокояване на зачервяването и сърбежа. Освен това, прилагането на емолиент за грижа за кожата и изборът на подходящи почистващи продукти са от съществено значение за отлагане на следващото обостряне. 

Терапия на екзема

AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-ARMS_LARGE_2021
AD_ATOPIE_CHILD-SCRATCHING-ARM_LARGE_2021

Всички наши съвети
против сърбеж

Дори ако много искате да се почешете, най-добре е да го избягвате: разчесването, макар и да носи мигновено облекчение, може по-късно да засили сърбежа. И така, какво можете да направите, за успокояване и да устоите на желанието за разчесване? Открийте всички наши съвети тук!

Атопичен дерматит: облекчаване на сърбежа

Атопичен дерматит
и спорт

Атопичната кожа може да ви откаже от участие в спортни дейности, тъй като слънцето, студът или изпотяването могат да влошат симптомите. Въпреки това, ако предприемете правилните превантивни мерки, можете да се възползвате от всички негови предимства и да се чувствате много по-добре! Всички наши съвети са тук!

Атопична екзема и спорт: правилните навици за усвояване

AD_ATOPIC-DERMATITIS_SOLAR-SPORT_LARGE_2021
AD_ATOPIC-DERMATITIS_SOLAR-KIDS_LARGE_2021

Атопичен дерматит
и слънцето

Въпреки че ултравиолетовата светлина (в малки дози!) има противовъзпалителен ефект, който намалява симптомите на екземата, потенето или солената вода могат да предизвикат реакции и сърбеж. Запознайте се с нашия лист с практически съвети за прекарване на лятото без разчесвания! 

Атопичният дерматит и слънцето: как да се предпазим

Атопичен дерматит:
съветите ни за нощното време

Атопичната екзема не рядко прави нощите трудни, тъй като сърбежът и разчесването често са по-интензивни. Топлината на леглото и потенето, както и фактът, че очевидно човек е по-малко зает, отколкото през деня, дават основание да се очаква засилено желание за разчесване.. Открийте съветите ни за ограничаване разчесването през нощта!

Атопична екзема: съвети за по-добър сън през нощта

AD_ATOPIC-DERMATITIS_KIDS_LARGE_2021
Обратно към началото