AD_SCARS_STRETCH-MARKS-PREGNANCY_LARGE_2021
Съдържание

Бременност: облекчаване на сърбящата кожа

Защо бременните жени ги сърби кожата в областта на корема?

Кожата ви се разтяга, особено в областта на корема, за да освободи място за бебето. Затова е важно да положитегрижи за тази част на тялото ви, за да избегнете появата на стрии, доколкото е възможно. Ако сърбежът се влоши, най-добре се консултирайте с лекар, за да избегнете други причини, които могат да изискват медицинска помощ. Ето няколко съвета как да успокоите сърбежа и да се погрижите за кожата си до (и дори след!) големия ден.

По време на първата си бременност, прекарвах много време в разчесване на корема си: имах малко усещане за сърбеж, които не беше много притеснително, но се появяваше редовно. Акушерката ме успокои, че това е обичайно. Затова реших леко да масажирам корема си вечер. Беше като да масажирам бебето си през корема, много нежно... и избегнах стриите.

Анна, на 25 години.
AD_SCARS_STRETCH-MARKS_PREGNANT-WOMAN_LARGE_2021

Облекчаване на сърбежа
по време на бременност

Тялото ви се променя бързо и това дърпа кожата, което може да доведе до неприятен сърбеж. За да го успокоите, изберете свободни дрехи, по възможност от памук, за да ограничите триенето и да се чувствате удобно. Опитайте да взимате хладни душове и да нанасяте хидратиращ крем или богато на глицерин масажно гел-олио, за да подхранвате и омекотявате кожата си. И накрая, дишайте и се отпуснете: бременността понякога е стресиращ период, което може да влоши сърбежа. 

Хидратирайте кожата си, за да избегнете стриите

Бързото разтягане на кожата нарушава нейната структура и разкъсва колагеновите влакна, което води до появата на стрии и сърбеж. Стриите предизвикват сърбеж, защото кожата в тази област се напуква и изтънява. Те са лесни за разпознаване, розови или пурпурни на цвят, отначало леко подути, а по-късно стават бели.

За да ги предотвратите, изберете почистващо олио, за да подхраните кожата си още при вземането на душ, и нанасяйте хидратиращ крем всеки ден, за да я направите по-еластична. 

И накрая, ако имате време, масажирайте тялото си (фокусирайки се върху корема, гърдите и седалището) със специален крем, като използвате нежни, кръгови движения, за да стимулирате по-бързото попиване. Масажът също е добър съюзник, тъй като активира локалната микроциркулация. 

EPITHELIALE A.H

Масажно гел-олио

Това масажно гел-олио може да се нанася два пъти дневно и помага за редуциране появата на стрии. 

EPITHELIALE A.H
AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Допълнителна информация

Научете повече за други причини за сърбеж и свързаните с тях съвети 
 

Обратно към началото