Третиране на акне: как да успокоите раздразнената кожа?

AD_HYDRATING_WOMAN-FACE-HANDS_LARGE_2021
Съдържание

Третиране на акне: как да успокоите раздразнената кожа?

Когато акнето продължава исе проявява в умерена или тежка форма, се налага предписание на медикаментозно лечение. Следвайте насоките, за да ограничите въздействието върху кожата си.
Големите злини изискват големи лекове! Но понякога тези лекарства имат и странични реакции. При медикаментозните лечения, предписани за умерено към тежко акне, обратният ефект на реакция от страна на кожата никога не е далеч.
Референтното лечение е приветствано с действието си върху мастните жлези, като намалява техния размер и активност, а оттам и количеството на отделяния от тях себум. Това лекарство има и своите недостатъци: то е много изтощаващо и често оставя кожата уязвена, раздразнена, по-суха и със зачервяване. Ето защо се предписва в случаи на тежка изява на акне. 
 

Адаптирани ритуал за красота

Така че, за да продължите лечението си при най-добри условия, възприемете добри навици от самото начало! Започнете с нежнопремахване на грим: демакиираща вода или лосион, подходящи за кожа, склонна към акне, и който премахва замърсяванията та, без да я уврежда. Някои продукти премахват грима и почистват лицето, без да изсушават кожата. За тези, които предпочитат продукт с изплакване, също могат да изберат сред разработените на пазара. Винаги се уверявайте, че той е много нежен, като например пенещ се гел, адаптиран за този тип уязвимаа кожа, за да премахне последните следи, които запушват порите.
Рутинна процедура, която ще ви отнеме няколко минути всяка сутрин и вечер, но която ще ви донесе много ползи! След като кожата бъде почистена от замърсяванията, тя отново ще диша и ще се възползва повече от приложенотоа след това третиране.

Ребалансиране в дълбочина

Това е втората важна стъпка в ритуала за грижа: нанесете компенсиращ крем за възстановяване баланса на уязвената кожа.
Некомедоногенният хидратиращ крем успокоява кожата, хидратира я и компенсира ефекта от изсушаващите лечения. Резултат: кожата отново е успокоена и еластична. Избирайте кремове с по-богата текстура, но без омазняване, които оставят защитен сатенен воал, без мазен или лепнещ завършек. Истинско усещане за облекчение на кожата! Тези текстури са и специално разработени, за да улеснят нанасянето на грим.

Кажете „не“ на агресивното почистване

За да предотвратите превръщането на лющенето на кожата в кошмар, забравете за прекалено агресивните скрабове/пилинги по време на лечението.
От друга страна, добре дошли са хидратиращите и прочистващи маски, които се нанасят на дебел слой и се оставят да действат няколко минути, за да подпомогнат възстановяването на епидермиса. 
 Като цяло, когато приемате лекарства против акне, цялото тяло страда от суха кожа и се нуждае от разкрасяване. Балсам за устните, крем за тялото... Не се колебайте да хидратирате обилно, за да възвърнете еластичността и комфорта на кожата си. Скалпът също не е пощаден от предизвиканата от лечението сухота. Препоръчва се използването на мек шампоан.

Адаптираните грижи

Хидратиращ компенсиращ крем за лице

PHYS-AC Hydra

Хидратиращ компенсиращ крем за лице

Успокоява - Хидратира - Компенсира ефектите от изсушаващите процедури

Почистваща мицеларна вода

PHYS-AC

Почистваща мицеларна вода

Премахва грима - Почиства - Балансира - Стяга порите - Премахва грим и замърсявания

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Овес Rhealba® : уникален в света.

Овесът Rhealba®, нашето съкровище, култивирано чрез биологично земеделие, е растителната активна съставка с ребалансиращи, успокояващи и възстановяващи дерматологични свойства, вложена във всички наши продукти.

ОВЕС RHEALBA®

Обратно към началото