AD_BIOLOGY-AC_BLOND-WOMAN-CREAM-ON-THE-CHEEK-MODEL_LIFESTYLE_16-9

3 задължителни съвета за пъпки от акне

Кожата ни често отразява това, което се случва вътре в нас. Така че, когато се появят пъпки от акне, тялото ни казва: „Има дисбаланс, на който трябва да се обърне внимание“.
Акнето е много често срещано заболяване на кожата, причинено от възпаление на мастните жлези, което се развива като пристъпи. Хормоналните промени са основната причина за появата на акне, но върху тях оказват влияние и начинът на хранене, качеството на съня, стресът, тютюнопушенето, излагането на слънце, грижата за кожата и др. Накратко, всичко е свързано!
Толкова много, че е лесно да се почувствате изгубени, когато се сблъскате с всички тези възможни причини. Трудно е да се ориентирате откъде да започнете, за да предотвратите размножаването на пъпките от акне.
И така, какви са съветите за естествена борба с пъпките от акне? Първият съвет, който бихме искали да споделим с вас, е, че превенцията винаги е по-добра от лечението. Ето 3 конкретни съвета, за да избегнете акнето и да третирате кожата си по всестранен и естествен начин.

Съвет #1 за акне по лицето:
Подходяща грижа

Трудно е да си представим рутинна грижа за кожата, без да вземем предвид нуждите и предпочитанията на всеки отделен човек: няма универсална рутинна грижа, но има някои основни препоръки за всички!
Защото да се грижите за кожата си означава преди всичко да имате правилната грижа за нея, а след това да знаете как да избирате и прилагате правилно продуктите за грижа за кожата.
Какво по-хубаво от това да споделите съвети за това как да персонализирате собствената си рутинна процедура – как да я почиствате и подсушавате и каква грижа за кожата да използвате? В какъв ред трябва да нанасяте различните продукти против акне? Какво да кажем за грима и премахването му при акне? Кога трябва да потърсите помощ от здравен специалист?
Следвайте съветите на нашите експерти и открийте 5 съвета за целенасочена ежедневна грижа за акне.

 

AD_LIFE-MOMENTS_TEENAGERS-FRIENDS_SQUARE_2021 472x472
AD_SOLAR-WOMAN-ON-THE-SAND_SQUARE_2022 472x472

Съвет за акне #2:
Защитете се от слънцето

Кой не е изпитвал огромното щастие да види как пъпките от акне избледняват, а понякога дори изчезват като по чудо под въздействието на слънцето! Смята се, че слънцето действа в борбата с пъпките от акне.
И накрая, в края на лятото, петната внезапно се появяват и могат да изглеждат още по-лоши от преди.
Можем да потвърдим: за съжаление, не, слънцето не е приятел на акнето. Напротив, има и други неприятни ефекти, като например появата на кафяви петна при заздравяването на пъпките.
Как да се предпазите от слънцето, когато имате акне, и същевременно да се възползвате от неговите ползи? В заключение, защо слънцето може да влоши нещата?
Акнето и слънцето: нашите експерти ви просветляват!

Съвет за акне #3:
Раздробете съдържанието на чинията си

Чували ли сте някога за здраве, постигнато чрез храната? Първият гръцки лекар Хипократ е казал: " Нека храната ви бъде вашето първо лекарство. Въпреки че хранителният режим не е пряко свързан с акнето, той може да окаже много силно влияние върху регулирането на хормоните, които предизвикват появата на пъпки.
Затова това, което слагате в чинията си, също е важен съвет в борбата с акнето. Но какво конкретно трябва да сложите в чинията си? Какво е здравословна чиния? Има ли храни, които да избягвате? Казват, че яденето на шоколад или мазни храни причинява акне: вярно или не?
Време е да разграничите истинското от фалшивото: нашите експерти ви разказват повече!
Хранене и акне: всичко, което трябва да знаете

AD_ACNE_EXPERT-DOSSIER_WEBSITE_ACNE_FOOD_SQUARE_2022 472x472

Когато търсех съвети за акне, които да ми помогнат да спра да се занимавам с кожата си, осъзнах, че мога да направя нещо за ежедневните си навици, като например рутинната грижа за кожата. Освен това промених начина си на хранене. След няколко седмици на промени акнето ми почти изчезна! Все още се появяват няколко пъпки в седмицата преди менструацията, но вече чувствам, че кожата ми е по-добре, тялото ми също, а духът ми се върна!

Жана, на 24 години
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Думата на експерта

Лечението на акне може да отнеме различен период от време. Той зависи от конкретния пациент, тъй като заболяването се развива под влиянието на множество фактори, като общото състояние на кожата, способността ѝ да се лекува, хормонални промени или дисбаланс, фактори на околната среда. Съвети за акне? Общото подобряване на начина на живот и даването на време на тялото и кожата да реагират вече са благоприятни аргументи за ускоряване на възстановяването. Акнето не трябва да бъде предопределено и здравните специалисти са тук, за да ви помогнат да се справите с него.

Д-р Марко Амбонати, Дерматолог

BIOLOGY AC

BIOLOGY AC видимо премахва несъвършенствата (пъпки, излишен себум,остатъчни следи) и действа директно върху микробиома на кожата, за да възстанови баланса. 

Грижи за кожата против несъвършенства
BIOLOGY AC
Обратно към началото