AD_LIFE-MOMENTS_TEENAGERS-FRIENDS_LARGE_2021
Съдържание

Кожа, склонна към акне: вашият ритуал против акне

Септември, октомври... Акнето също се завръща, за наша голяма беда. Познавате онези прекрасни пъпки, които обичат да се появяват по лицето ни през нощта или на сутринта. Но какво трябва да направите ? Понякога е трудно да се ориентирате в ситуацията, тъй като има много противоречиви послания и съвети. Ние ви помагаме да си направите равносметка!

Първото нещо, което трябва да имате предвид, е, че ключът към успешното третиране е усърдието! Твърде много разочарования са свързани с липсата на редовност при изпълнението на ритуала за грижа. Третирането на акнето не е свързано само с пъпките, но и с правилното проследяване на курса на лечение. 

Предлагаме ви да обърнем внимание на някои от най-важните стъпки 

Лесен и естествен ритуал за грижа против акне

За да се борите ефективно с акнето, първо трябва да приемете няколко прости стъпки и да се придържате към тях. 

Почистване на кожата 

Първото нещо, което трябва да направите, е правилната хигиена на кожата сутрин и вечер. Забравете за агресивните за кожата почистващи продукти и използвайте такива, които са адаптирани за склонната към акне кожа, като мицеларни води или нежни почистващи гелове.
За почистване с вода, използвайте пенещ се гел без сапун с нежна почистваща база и физиологично pH.
Ако предпочитате да използвате продукт без изплакване, мицеларната вода е най-добрият вариант! Нежно почиства кожата, като премахва излишния себум. За разлика от почистващото мляко, тя не оставя мазен филм върху кожата и не запушва порите. 

Третиране на акне и хидратиране на кожата

След като кожата ви е почистена:

  • Сутрин: нанасяйте подходящ хидратиращ дневен крем, за да поддържате кожата си успокоена и с усещане за комфорт през целия ден.
  • Вечер: ако сте подложени на изсушаващо кожата лечение, винаги хидратирайте чистата си кожа. Или приложете третиращия дерматологично разработен козметичен крем, предписано от Вашия лекар или препоръчано от Вашия фармацевт.
    И, разбира се, ако устните ви са сухи, не забравяйте да нанасяте възстановяващ стик/балсам за устни толкова често, колкото е необходимо.

5 съвета, които да имате предвид 

Винаги дръжте ръцете си далеч от несъвършенствата 

На кого се е случвало да иска да премахне доста грозна пъпка точно в средата на лицето си? Е, СТИГА, никога повече не чоплете пъпките си! Може би се питате, защо да се лишите от тази манипулация? Просто защото те са истинска среда за размножаване на бактерии! При спукването на пъпките, те се отделят върху кожата и могат да заразят други пори. Затова не докосвайте пъпките си и не се колебайте да се консултирате със специалист, например дерматолог за да намерите най-добрата терапия, съобразена с вашия тип кожа. 

Избягвайте маски и скрабове

Колко е хубаво да се погрижиш за себе си и да изпиташ приятното усещане, че почистваш тялото си, за да възвърнеш мекотата на бебешката кожа! Но внимавайте да не прекалявате и да не го правите повече от веднъж седмично. Склонната към акне кожа е уязвима и трябва да се третира нежно, за да се избегне раздразнение и усещане за опъване и. А за тези от вас, които приемат лекарства против акне, цялото тяло може да страда от суха кожа и да се нуждае от деликатна допълнителна грижа. 

Лек грим

Имайте предвид, че кожата не понася многократно запушване на порите. Затова избягвайте да запушвате порите на кожата с дебел слой грим! Естественият макиаж е модерен днес, така че се възползвайте! И един малък бонус: не забравяйте да миете четките си за грим поне веднъж седмично, за да избегнете натрупването на бактерии по тях.

Защитете кожата от слънцето

 Важно е да защитите склонната към акне кожа с подходящ слънцезащитен крем SPF 50+. Въпреки че тя изглежда по-добре по време на излагане на слънце, веднага щом го спрем, пъпките се появяват отново! Това се нарича ефект на бумеранга. Излагането на слънце може дори да стимулира хиперпигментация в засегнатите зони. 

Консултирайте се със специалист 

И освен всички наши съвети и препоръки, е лесно: ако имате и най-малкото притеснение относно вашето състояние на акне, не се колебайте да се консултирате със специалист, например дерматолог, за да се уверите и най-вече да намерите най-добрата терапия за вашия тип кожа. 

Правилната грижа за кожата

Ново
Матираща грижа срещу несъвършенства

BIOLOGY AC GLOBAL Матираща грижа срещу несъвършенства

Хидратира - Матира - Отпушва порите

Матиращ слънцезащитен флуид за лице SPF 50+

PROTECT PROTECT AC Матиращ слънцезащитен флуид за лице SPF 50+

Предпазва

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Научете повече

Други съвети за кожа, склонна към акне
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Овес Rhealba® : уникален в света.

Овес Rhealba® , нашето съкровище, култивирано чрез биологично земеделие, е активна съставка на растителна основа с ребалансиращи, успокояващи и възстановяващи дерматологични свойства, която се намира във всички наши продукти.

ОВЕС RHEALBA®

Обратно към началото