AD_SCARS_SCRATCH_KNEE_LARGE-1_2021
Съдържание

4 погрешни схващания за заздравяването на рани, които трябва да забравите

Малки наранявания, изгаряния, ожулвания - всичко това се случва през живота ни! Но за щастие, само от време на време. Не е чудно, че за белезите се разпространяват най-безумните идеи! Но ако искате да избегнете трайните следи, ето четири погрешни схващания, които трябва да забравите, за да разберете истината!

Добър признак ли са коричките? ГРЕШНО

Прословутата малка коричка, която с удоволствие виждаме да се появява, докато се поздравяваме, че сме се излекували добре? Всъщност това не е толкова хубаво, тъй като тя не е необходима за заздравяването. Всъщност е точно обратното: по-малко еластичната кожа не може да се затвори правилно, за да се избегне белег.

Добре, как да го избегнем? Отговорът е в следващия въпрос!

Трябва ли да се оставя раната да изсъхне на въздух, за да заздравее по-добре? ГРЕШНО

Спокойното изсушаване на чист въздух е полезно за прането, но не и за белезите ни! Кожата обича да бъде обгрижвана, като се създава влажна и чиста среда. В идеалния случай, използвайте възстановяващ крем, за да хидратирате областта и да предотвратите образуването на корички. Можете също така да я предпазите, като поставите стерилна превръзка. Това помага за доброто й заздравяване. 

Малка процедура за нова кожа:

 • Почистете раната с пенещ се гел с неутрално рН и я подсушете. Ако е необходимо, използвайте антисептик и проверете дали се нуждаете от поставяне на ваксина срещу тетанус.
   
 • Нанасяйте специално разработен възстановяващ крем веднъж или няколко пъти дневно, като го втривате, докато раната се затвори.
   

Подпомага ли морската вода заздравяването? ГРЕШНО

Забравете за морската вода. 

 • Тя може да раздразни: морската сол не стерилизира и не помага за заздравяването на рани, а напротив!
   
 • Тя може да забави оздравителния процес: морската вода може да влоши раната. 
   
 • Тя може да инфектира раната: помислете за всички бактерии, които живеят в морската вода...
   

Полезно ли е излагането на белега на слънце? ГРЕШНО

Не, благодаря, слънчице. В групата на факторите, които влошават състоянието на белезите, слънцето е на първо място! Защо е толкова лошо? Тъй като ултравиолетовата светлина върху възпалена (червена) кожа причинява хиперпигментация (тъмни петна).

Както можете да си представите, най-правилното нещо, което трябва да направите, е да избегнете излагането на слънце. Не е лесно? Тогава покрийте белега възможно най-скоро или използвайте слънцезащитен крем SPF 50+, подходящ за уязвима кожа, или крем 2 в 1 за за едновременно възстановяване и фотозащита.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Научете повече 

Допълнителни съвети за уязвената кожа
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 477x477

Овес Rhealba®: уникален в света

Овесът Rhealba®, нашето съкровище, култивирано чрез биологично земеделие, е растителната активна съставка с ребалансиращи, успокояващи и възстановяващи дерматологични свойства, вложена във всички наши продукти.

ОВЕС RHEALBA®

Обратно към началото