AD_SCARS_STOMACH-BELLY-WOMAN_LARGE_2021
Съдържание

Заличаване на белезите: всичко зависи от техния вид!

На белезите трябва да се гледа като на голямо семейство: всички имат нещо общо, но няма два еднакви! Затова, когато става въпрос за премахването им, трябва да изберете най-подходящата техника за постигане на добри резултати.

Не се паникьосвайте, тук ще намерите мини ръководство, в което са представени правилните навици за намаляване на четири основни вида белези: стрии, белези след цезарово сечение, след лифтинг на лицето и след операция на щитовидната жлеза.

Намаляване на стриите 

Те се появяват като индикация за различни събития през живота ни: растеж, бременност, наддаване на тегло, могат да се появят по повече от един повод, но винаги са свързани със загуба на еластичност на кожата, която при разтягане се разкъсва дълбоко и създава тези следи, приличащи на белези.
Стриите не могат да бъдат напълно премахнати, но могат да бъдат намалени.
Техниката: масаж! Две до три минути правене на т.нар. палпаторно-ролеви масаж (с повдигане и отлепване) върху засегнатата зона, с помощта на специфичен продукт за грижа, позволява на кожата да възстанови своята еластичност и да се подобри външния вид. Споделете информацията ;)

Избледняване на белег след цезарово сечение

Вашият лекар сигурно ви е казал: никакви вани до края на първия месец, разрешено е само къпане под душа! Но измиването е идеалният момент да се погрижите за белега си: използвайте възможността да го почистите с вода и сапун с неутрално pH. За да се улесни заздравяването и да се ограничат следите, полезно е нанасянето на възстановяващ крем, съдържащ хиалуронова киселина. След като белегът е добре затворен, не забравяйте да го масажирате добре, като изберете техниката на палпаторно-ролеви масаж - това е ключово!

Всъщност,важно е да продължите да се грижите за белега, след като раната е добре затворена, като го масажирате със специфичен продукт за грижа, подобряващ външния му вид. Идеалният продукт? С гел-олио текстура, която е особено подходяща за масаж.

Болезнени белези? Обадете се на лекаря си, винаги е добре да сте спокойни!
 

Смекчаване на белег от лифтинг

Лифтингът на лицето означава опъване на кожата, но тя е претърпяла промяна, която оставя своя отпечатък. За да бъде белегът възможно най-чист и по-малко забележим, трябва да:

  1. Почиствате: използвайте нежен почистващ пенещ се гел и изплакнете с чиста вода, като не забравяте да подсушите мястото, където е извършен лифтингът.
  2. Ускорявате заздравяването: нанесете възстановяващ крем, за да подпомогнете процеса и да увеличите шансовете за избягване на белези.
  3. Избирате вида „без грим“: трябва да изчакате до отстраняване на шевовете, преди да нанасяте грим. Кожата трябва да диша!
  4. Подобрите външния вид: можете да прилагате ежедневно крем против белези, който ще успокои и хидратира кожата ви. Както при всички белези, отделяйте време за масаж!
     

Намаляване видимостта на белег след операция на щитовидната жлеза

Важно е първо да послушате лекаря си. Обърнете внимание, защото лекарите ще ви кажат колко е важно да се грижите за раната, за да заздравее добре, но и за да има възможно най-малко видими белези.

Ето трите основни точки заспазване за заздравяване без белези:

  1. Раната трябва да се поддържа чиста и суха. Вашият лекар ще ви даде инструкции как да почиствате раната: следвайте ги внимателно. 
  2. Превръзката, с която се покрива раната, трябва да се сменя редовно. От нея зависи доброто заздравяване! 
  3. Използвайте специфичен продукт за грижаза белега си, катопо този начин да ускорите процеса на възстановяване и да подобрите външния му вид.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Допълнителна информация

Други съвети за чувствителна кожа
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Овес Rhealba® : уникален в света.

Овес Rhealba®, нашето съкровище, култивирано чрез биологично земеделие, е растителната активна съставка с ребалансиращи, успокояващи и възстановяващи дерматологични свойства, вложен във всички наши продукти.

ОВЕС RHEALBA®

Обратно към началото