AD_SCARS-SCAR-MASSAGE_LARGE_2021
Съдържание

Грижата, която трябва да знаете за намаляване на белега

Кожата никога не отказва малко помощ, за да изглежда по най-добрия начин. Особено когато става дума за заздравяване! Вярно е, че тя може да се възстанови сама, но ако искате да избегнете грозните следи, можете да ѝ окажете ценна помощ. Тайната? Трябва да масажирате! 

Масажиране на белега ми: защо?

Защото това е бонус „две в едно“ за вашата кожа. Чрез масажирането, сеподобрява еластичността на кожата Масажът намалява болезнените усещания и осигурява усещане за добро благосъстояние. Масажирането на белега също така гарантира, че той ще бъде по-малко видим. 

Как да масажирате белега?

Готови ли сте за масаж? Нищо не може да бъде по-лесно - за по-малко от две минути ще станете истински експерт в масажа на белези:

  1. Нанесете специфичния продукт за грижа върху белега и масажирайте областта с кръгови движения, като натискате с показалеца и средния пръст.
  2. Притиснете белега между пръстите си и леко го повдигнете, за да се опитате един вид да отлепите кожата.
  3. Направете палпаторно-ролеви масаж на белега, като пощипнете нагоре кожата и я разточите между пръстите си.
     

Колко често трябва да се масажира белега?

За най-добри резултати е идеално да се прави два пъти дневно по 2 до 3 минути. Един малък момент само за вас, насладете му се...

За да сте сигурни, че няма да забравите да направите това, настройте аларма на смартфона си! Кожата ви ще е благодарна за това.
 

Какъв продукт за грижа трябва да се използва за масаж на белега?

Продукт, специално разработен за масаж на белег! Текстурата олио улеснява масажа, като най-добрата е текстурата гел-олио, която позволява бързо разнасяне, без обаче да се разтича като класическото олио. Освен това, тя става по-флуидна след известно време, достатъчно дълго, за да се завърши масажа. Специфичен продукт за грижа предлага действие против белези, като хидратира кожата и предотвратява появата на кафяви следи, но и я успокоява.

Използваният продукт също така поддържа кожата добре хидратирана и влажна, което е от съществено значение за доброто заздравяване! Доброто заздравяване означава по-малко остатъчни следи.
 

Ако по време на масаж ме боли, трябва ли да продължа?

Ако ви боли, значи упражнявате прекалено силен натиск. Най-добре е да се прави нежно и бавно: по време на масажа може да почувствате известен дискомфорт. Ако болката е твърде силна, не се колебайте да намалите продължителността на масажа и натиска.

EPITHELIALE A.H

Масажно гел-олио

Това масажно гел-олио може да се нанася два пъти дневно и спомага за редуциране на белезите* и стриите.

*Реепителизирани белези.

EPITHELIALE A.H

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Допълнителна информация 

Други съвети за чувствителна кожа
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 477x477

Овес Rhealba®: уникален в света

Овесът Rhealba®, нашето съкровище, култивирано чрез биологично земеделие, е растителната активна съставка с ребалансиращи, успокояващи и възстановяващи дерматологични свойства, вложен във всички наши продукти. 

ОВЕС RHEALBA®

Обратно към началото