AD_TATTOOS_WOMAN-HIP-FLOWERS_LARGE
Съдържание

Как да се погрижим за татуировка?

Ако искате да запазите първоначалния ѝ цвят и форма, е важно да се грижите за татуировката си.

В партньорство с tattoome.com, ние ви обясняваме как да поддържате татуировката си, веднага след като напуснете татуиста, за да я запазите перфектно през годините.

Помощ за заздравяване на татуировка

Съвет #1: Колко време отнема заздравяването на татуировка?

Вашият татуист ще ви каже, че окончателният вид на татуировката ви се определя от периода на заздравяване. 

Този период продължава от последното движение на иглата до шест седмици по-късно. Всъщност, за разлика от временните татуировки, постоянните татуировки далеч не са тривиална процедура и изискват изключително внимание.

След приключване на работата, татуистът ще нанесе заздравяващ крем върху татуираната област и след това ще постави превръзка: трябва да държите превръзката 24 часа, за да предпазите малките ранички, причинени от татуировката. 

Не забравяйте да измиете ръцете си, преди да докоснете татуировката си.

Съвет #2: Хидратирайте татуировката си с подходящ продукт

Измийте татуировката си с мек сапун с неутрално или физиологично pH, за да отстраните остатъците от мастило и кръв. Първото измиване на татуировката може да е страшничко. Не се притеснявайте. За да измиете кожата си нежно и безболезнено, използвайте топла вода и се уверете, че водата не е насочена прекалено силно. Завършете, като внимателно подсушите татуировката си с чиста кърпа. След това нанесете възстановяващия крем, според съветите на татуиста. 

Използването на лепенка трябва да е еднократно! 

EPITHELIALE A.H

Възстановяващ успокояващ крем

Нанесете тънък слой от EPITHELIALE A.H ULTRA ВЪЗСТАНОВЯВАЩ УСПОКОЯВАЩ КРЕМ, който възстановява и успокоява уязвената кожа. След това я оставете на открито „да диша“, за да заздравее татуировката ви по естествен начин.

EPITHELIALE A.H Възстановяващ крем
EPITHELIALE A.H

Съвет #3: Не се поддавайте на изкушението да разчесвате татуировката си

При заздравяването на татуировката може да се образуват малки корички, кожата може да се лющи и зоната да ви сърби. Има само едно нещо, което трябва да направите: СЪПРОТИВЛЯВАЙТЕ СЕ! Може би ще споделите, че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но ако се поддадете, рискувате да повредите не само цветовете, но и дизайна. Затова е важно да използвате възстановяващ успокояващ крем.

Съвет #4: Защитете татуировката си от слънцето 

На кого му харесва да се отпусне на слънце и да се върне на работа в понеделник сутрин с красив загар? ВСИЧКИ, уверяваме ви! С изключение на това, че не сте като всички останали, защото имате чисто нова татуировка! В продължение на един месец трябва да се избягват ултравиолетовите лъчи, морето, плувният басейн и престоя в сауна или хамам. Не се отчайвайте, това е само за малко!

Ако има риск от излагане на ултравиолетови лъчи, не забравяйте, че има продукти 2 в 1 за заздравяване и защита от ултравиолетови лъчи, който можете да нанесете върху татуировката. 

EPITHELIALE A.H

ULTRA SPF 50+ ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ЗАЩИТАВАЩ КРЕМ

Тази грижа 2 в 1 спомага за възстановяване на уязвената кожа и предлага много висока защита от слънцето SPF 50+, с двоен ефект срещу червени и кафяви остатъчни следи.

EPITHELIALE A.H SPF 50+ Възстановяващ крем
EPITHELIALE A.H

Имаме обаче добри новини. Независимо дали сте от отбора на „спортуващите“, или на „Netflix и релакс“, и в двата случая тренировките, които предизвикват изпотяване на кожата, трябва да бъдат ограничени, защото епидермисът се нуждае от време и почивка, за да се възстанови. 

Как да се грижите за татуировката в ежедневието?

Би било погрешно да мислите, че след като татуировката ви е заздравяла, тя вече не се нуждае от грижи! Има две основни правила, които трябва да спазвате през целия си живот: 

  • Хидратирайте редовно кожата си с подходящ крем
     
  • Защитавайте татуировката си с ултра-водоустойчива слънцезащита SPF 50+ при всяко излагане на слънце. 

Сега разполагате с всички наши най-добри съвети за превръщането на татуировката ви в истинско произведение на изкуството за тяло. 

Или както се казва: „Веднъж татуировка, винаги татуировка.“ 

PROTECT

X-TREM НЕВИДИМ СТИК SPF 50+

Този невидим стик с много висока защита SPF 50+ предпазва всички локализирани уязвими зони (включително белези и татуировки), изложени на слънце, от вредното въздействие на слънчевите лъчи. 

PROTECT X-TREM НЕВИДИМ СТИК SPF 50+
PROTECT
AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 477x477

Овес Rhealba® : уникален в света.

Овесът Rhealba®, нашето съкровище, култивирано чрез биологично земеделие, е растителната активна съставка с ребалансиращи, успокояващи и възстановяващи дерматологични свойства, вложен във всички наши продукти. 

ОВЕС RHEALBA®

Обратно към началото