AD_SCARS_STRETCH-MARKS_PREGNANT-WOMAN_LARGE_2021
Съдържание

Съвети за намаляване на стриите

С не толкова привлекателното им име и начина, по който се появяват, когато най-малко се очакват, не можем да кажем, че биват харесвани. Те обаче са съвсем безвредни. Първото решение за по-добър живот с тях е по-доброто им познаване.

Какви са те и кога се появяват?

Това са дългите ивици, които първоначално са пурпурночервени, а след това стават бели или перлени, почти като цвета на кожата.
 Стриите са като свидетели на изграждането на нашия живот. Те са тясно свързани с хормоналната активност, но не само с нея. Те могат да бъдат резултат от прекалено разтягане на кожата, например при бързо увеличаване или намаляване на теглото, което съответства на основни етапи от живота: пубертет и бременност.

От какво се причиняват стриите?

Някои хормонални промени, главно през пубертета или бременността, водят до промяна в еластичността на кожата. Когато стане по-малко гъвкава, ако се разтегне, тя може да се разкъса в дълбоката дерма, създавайки тези следи, които приличат на белези от разтягане.
 

Къде се появяват стриите?

Стриите се появяват предимно по корема, гърдите, ръцете, седалището и бедрата. Това е очевидно, ако се замислите за причината: това са области, в които кожата се разтяга лесно при наддаване или загуба на тегло, растеж или по време на бременност.
 

Кой има стрии? 

Стриите са част от живота на повечето жени, като 80% от тях имат тези малки белези в определени части на тялото си. Една от причините за това е, че именно те носят бебетата! По време на първата си бременност, 50 до 70% от жените се сблъскват с появата на стрии, често в края на бременността.
Означава ли това, че мъжете никога не получават стрии? Не, те също са изложени на риск, но в по-малка степен. Например по време на пубертета, 25% от момичетата и само 10% от момчетата наблюдават появата на стрии.
 

Как да се предотврати появата на стрии? 

Нека не се надяваме: трудно е да се предотврати появата им. Все пак можете да ги избегнете със здравословен начин на живот и да предвидите периодите, в които е вероятно да се появят стрии. Когато сте бременна, например, изберете специално разработен продукт и го прилагайте ежедневно. В този момент, обръщаме внимание на стимулиране еластичността на кожата.
Важно е да не забравяме, че стриите също са следи от живота ни и че не трябва да се опитваме да предугаждаме или избягваме появата им на всяка цена...
 

Как се премахват стриите? 

Нека си признаем, че стриите няма да изчезнат от само себе си. Това трябва да се има предвид. Ако ги намирате за грозни, те все пак могат да бъдат намалени. Подобно на всички белези, те са особено възприемчиви към масаж, подобряващ еластичността на кожата.

EPITHELIALE A.H

Масажно гел-олио

Това масажно гел-олио може да се нанася два пъти дневно и помага за редуциране на белезите* и стриите.
*Реепителизирани белези.

EPITHELIALE A.H
AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Овес Rhealba® : уникален в света.

Овес Rhealba®, нашето съкровище, култивирано чрез биологично земеделие, е растителната активна съставка с ребалансиращи, успокояващи и възстановяващи дерматологични свойства, вложен във всички наши продукти.
ОВЕС RHEALBA® 

Обратно към началото