AD_EXOMEGA_MOTHER AND BOY ARE PLAYING_LIFESTYLE_2022

Кажи мамо, какво е атопия?

Да бъдеш родител не винаги е лесно. Но когато детето Ви е с кожа, склонна към атопична екзема, ситуацията е още по-сложна. 
Открийте отговорите на въпросите си, за да му помогнете да разбере и да живее по-добре с уязвимата си кожа.

СЪРБЕЖ 
 

„Мамо, защо постоянно ме сърби? Защото кожата ти е различна.“ Тя е суха и склонна към атопична екзема. Сякаш ѝ липсва щит, който да я предпазва от външни агресивни фактори Тъй като е суха, тя е по-уязвима и затова реагира със зачервяване. 
Ето защо ви е неприятно, чувствате се некомфортно и може да ви сърби. Но колкото повече разчесвате кожата си, толкова повече не можете да спрете. Всъщност това е начинът, по който кожата Ви казва, че трябва да я успокоите! За да я успокоите и да ѝ покажете, че сте загрижени, е важно да нанесете крема си правилно. 
Важно е да правите това всеки ден, без изключение, защото в противен случай тя може да ви притеснява... дори през нощта!

AD_WEBSITE_QUESTIONS-ENFANTS-ATOPIE_QUESTION2_2022 577x577
AD_WEBSITE_QUESTIONS-ENFANTS-ATOPIE_QUESTION1_2022 577x577

ОТНОШЕНИЯТА С ДРУГИТЕ 
 

„Приятелите ми казват, че ще им предам сърбежа си. Вярно ли е това?“ Разбира се, че не! Не се притеснявайте, кожата Ви не е заразна и приятелите Ви могат да Ви докоснат. Кожата Ви е суха и склонна към атопична екзема, тъй като трудно се защитава и поради това ви сърби. 
Приятелите Ви просто забелязаха зачервяването. Но знаете ли, има много деца както и възрастни, които имат същия проблем като Вас,! Добрата новина е, че това заболяване със сигурност ще премине, с напредването на възрастта Ви. 
Междувременно не се притеснявайте, можете да продължите да играете с приятелите си. Всеки ден ще продължаваме да нанасяме заедно крема, който е полезен както за кожата Ви, така и за Вас!

ЕЖЕДНЕВНО НАНАСЯНЕ НА КРЕМА
 

„Защо трябва да нанасям крема си всеки ден? „ Тъй като кожата ви е по-специална, тя е суха и склонна към атопична екзема, а този крем е най-добрият ѝ приятел. Той има суперсила, която се грижи за кожата Ви и я успокоява, когато Ви засърби. 
Когато не се разчесвате, това също е полезно за вас, защото кожата ви е много суха и се нуждае от подхранване. 
Ако използвате крема си всеки ден и никога не го забравяте, ще помогнете на кожата си да стане отново по-силна. И преди всичко, сърбежът ще се появява все по-рядко

AD_WEBSITE_QUESTIONS-ENFANTS-ATOPIE_QUESTION3_2022 577x577
AD_WEBSITE_QUESTIONS-ENFANTS-ATOPIE_QUESTION4_2022 577x577

НЕСПРАВЕДЛИВОСТ
 

„Татко, защо не мога да отида на басейна с Пол? " Тъй като кожата Ви не е като тази на Пол, тя е по-уязвима. Сякаш няма щит, с който да се защити... сякаш като костенурка без черупка, която да я предпазва! 
Кожата ви, склонна към атопична екзема, е суха. На места тя е по-червена и сърбяща. Водата в басейна може да я раздразни и да я направи още по-суха, което ще ви накара да се чешете още повече. За да я облекчим, първо трябва да я успокоим. 
Знаете ли какво ще направим? Ще продължим да прилагаме крема, който успокоява сърбежа, всеки ден. Когато кожата Ви се подобри, Вие също ще се чувствате по-добре! И можеш да се присъединиш към Пол в басейна. Трябва да се научите да живеете с кожата си, като същевременно се забавлявате с приятелите си. 

ФАЗИТЕ НА АТОПИЯ
 

„Кожата ми вече не ме сърби. Мога ли да спра да използвам крема? " Дори когато не ви сърби, забелязали ли сте, че кожата Ви все още е суха? Това означава, че тя все още е уязвима. Всъщност, дори да не го виждате, тя е по-изтощена: ето защо обривът и желанието за чесане могат да се върнат.
Трябва да продължавате да нанасяте крема си всеки ден и да следвате съветите, които Ви дадохме, като например да се подсушавате добре след излизане от банята, но внимателно и нежно като потупвате. 
Знаете ли, че грижата за кожата ви позволява и да споделите един момент заедно? Можем да поговорим и за това. Знам, че често Ви омръзва и искате всичко да изчезне! Но бъдете търпеливи, всичко може да се промени, когато пораснете. 

AD_WEBSITE_QUESTIONS-ENFANTS-ATOPIE_QUESTION5_2022 577x577

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Научете повече

Допълнителни съвети за хора с кожа, склонна към екземи
 

Нашите 5 съвета за борба със сърбежите

Обратно към началото