AD_EXOMEGA_EMOLLIENT_CREAM_BOY AND MOTHER BED3_LIFESTYLE_200ML_2022

Нашите 5 съвета за борба със сърбежите

Когато кожата на детето ви го сърби, ето 5 забавни съвета, с които да отвлечете вниманието му и да го успокоите. Тези съвети успокояват моментите на напрежение и допълват усвояването на рутинна грижа. Ежедневното нанасяне на крем, адаптиран към кожа, склонна към атопична екзема, се превръща в момент на семейно споделяне.

AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_GRENOUILLE_2022 512x512

СЪВЕТИ ЗА РЕЛАКСАЦИЯ
 

Клякайте като жаба Виждате ли как жабите стоят неподвижно на ръба на езерото? Помолете детето да кляка със стъпала в хоризонтално положение и да не мърда. „Дръж гърба си изправен, постави ръцете си на пода и затвори очи. Ще преброя до 5, след това ще кажем заедно „ква ква“ и ще го направим толкова пъти, колкото ви е необходимо. 

ЗАЩО? Позата позволява на детето да се концентрира върху положението на жабата и да забрави за сърбежа. Повтарянето му е релаксиращо

СЪВЕТИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЕМОЦИИТЕ
 

Разклати буркана на спокойствието! Направете заедно „буркан на спокойствието“: в малък стъклен буркан (или бутилка) смесете гореща вода, течно лепило, малки предмети (копчета, семена и др.) и няколко капки оцветител. Затворете добре и разклатете. Когато сърбежът започне, предложете на детето да вземе буркана с двете си ръце и да я разклати, като казва „Къш! Чесане, остави кожата ми на мира! „Това упражнение се прави толкова пъти, от колкото се нуждае детето.

ЗАЩО? Разклащайки съда, детето изпуска парата, и внимателното наблюдение на малките предмети, които бавно потъват на дъното на съда, ще го успокои

AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_POT-DU-CALME_2022 512x512
AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_TAPIS-VOLANT_2022 512x512

СЪВЕТИ ЗА КОНЦЕНТРАЦИЯ
 

На вашето вълшебно килимче! Легнете по гръб и настанете детето си удобно по корем. Обяснете му, че трябва да вдишва бавно, докато вие издишвате, и след това да издишва бавно колкото е възможно по-дълго. Детето ви усеща как коремът му се разширява и свива едновременно с вашия. Към упражнението можете да добавите кратка история. „Представи си, че дишането ни ще накара килима да отлети и да ни отнесе високо в небето...“

ЗАЩО? Съсредоточава се върху коремното дишане и постепенно се отпуска. 
Идеално упражнение за намиране на вътрешно спокойствие в кризисна ситуация или непосредствено преди заспиване. И се отправяме на пътешествие в страната на сънищата!

ЗАБАВНИ СЪВЕТИ ЗА НАНАСЯНЕ
 

Саймън казва! Представяме ви преработена версия на известната игра! Идеята е проста: помолете детето си да следва инструкциите ви, докато нанася малко крем върху гърдите, лактите и т.н. „Саймън казва: потупвайте леко лактите си.“ „Саймън казва: масажирайте гърдите си на големи кръгове...“

ЗАЩО? Забавен и нестандартен начин да научите за ежедневното нанасяне на крем, като същевременно усвоите правилните движения за третиране на сърбяща кожа. Малка игра, която да играете отново и отново, когато сърбежът е малък, голям или никакъв, така че нанасянето на крема да се превърне в удоволствие, а не в задължение, и най-вече в рефлекс.

AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_JACQUES-A-DIT_2022 512x512
AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_MÉTÉO-DU-CORPS_2022 512x512

ЗАБАВНИ СЪВЕТИ ЗА НАНАСЯНЕ
 

Какво е времето върху вашето тяло? Когато сърбежът започне, помолете детето да постави пръста си върху сърбящите места и с думи, описващи времето, да каже колко го сърби: „Буря на гърба / Много облаци по лактите / Буря върху гърдите и т.н.“. На всеки етап възпроизвеждайте движението за нанасяне на крема върху съответната област от вашето тяло и поканете детето си да направи същото с крема върху своето тяло. Докато то продължава да нанася, времето се успокоява и слънцето се завръща!
 

ЗАЩО? Игрив начин да успокоите най-сърбящите зони и да го запознаете с едно важно движение: ежедневното нанасяне на крема.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Научете повече

Допълнителни съвети за хора с кожа, склонна към екземи
 

Мамо, какво е атопия?

Обратно към началото